Sist uke meldte DN at eiendomsmilliardær Aage Thoresen oppnådde tidenes høyeste pris for en hytte i Sandefjord, da hyttenabo Brian Ole Jepsen i mai ga 33 millioner kroner for Thoresens eiendom på Vesterøya,

Nå er det klart at samme Thoresen kjøpte penthouseleiligheten som eiendomsmegler Nils Nordvik solgte for Einar Aas påTjuvholmen i Oslo i mai. Thoresen ga 67,5 millioner kroner for den luksuriøse toppleiligheten, som hadde en prisantydning på 70 millioner kroner.

Thoresen har bygget opp sin formue i Aka-konsernet, som har sitt utspring i Hønefoss. Det begynte med en dagligvarebutikk, veksten var formidabel og Aka skrev historie i 1985 som den første dagligvareforretningen i Norge med over 100 millioner kroner i omsetning. Selskapet ble etterhvert fusjonert inn i Norgesgruppen og Aka dreide satsingen over mot eiendom.

Selskapet hadde sitt hittil beste år i 2011, med et overskudd på 582 millioner kroner. Pengene stammet i hovedsak fra salget av eierposten på 5,2 prosent i Norgesgruppen, som selskapet mottok i forbindelse med fusjonen. Selskapet besitter i dag en betydelig eiendomsportefølje som i hovedsak leies ut til dagligvarebutikker.

Thoresen meldte utvandring til Spania i fjor, men opplyser at han nylig har meldt tilbakeflytting til Norge. På bladet Kapitals siste oversikt over landets rikeste, ligger han på en 57. plass med en nettoformue på 4,2 milliarder kroner,.

– En hyggelig investering

Thoresen bekrefter overfor Dagens Næringsliv at leiligheten skal benyttes som privatbolig.

– Jeg ser på dette som et hyggelig sted å bo. Samtidig tror jeg det kan bli en hyggelig investering, sier Thoresen.

Norges største private krafttrader, Einar Aas, måtte i september 2018 kaste kortene etter at et veddemål i markedet gikk fullstendig galt.

I november 2018 ble det klart at Aas unngår konkurs, slik at han aktivt skal bidra til å realisere sine egne verdier til beste for kreditorene. Aas har også et incentiv til å få mest mulig ut av eiendelene etter milliardtapet i kraftmarkedet.

Aas ga i sin tid 41,7 millioner til sammen for to leiligheter som han slo sammen til én penthouseleilighet på Tjuvholmen. Etter sammenslåingen disponerte han hele toppetasjen – med et bruksareal på 385 kvadratmeter.

Ifølge salgsprospektet har penthouseleiligheten seks soverom, kontor og tre bad. Heisen har direkte inngang til leiligheten. De fire terrassene er på til sammen 270 kvadratmeter, inkludert en takterrasse på 140 kvadratmeter.

Avslått flere bud

I januar solgte Aas fjellhytta i Nissedal. Og i løpet av våren har fire av krafttraderens Grimstad-eiendommer blitt solgt, flere av disse ligger i nærheten av Aas' privatbolig, som han etter avtale med kreditorene får beholde.

Den dyreste av de solgte Grimstad-eiendommene er fritidseiendommen «Vragviga», som ble solgt for 32 millioner kroner, to millioner mer enn Aas selv betalte i 2015.

Den eneste av eiendommene som skal selges som ennå ikke er omsatt er Grimstad-hytta «Slotte», som Aas ga 23 millioner kroner for i 2011. Eiendommen har en prisantydning på 25 millioner kroner.

Megleren har avslått flere bud, som har ligget langt under prisantydningen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.