Konsekvensen av krafttrader Einar Aas' konkurs i høst ble at han måtte selge en rekke av sine eiendeler til fordel for kreditorene. Dette gjelder i hovedsak to eiendomsprosjekter i Spania, eiendom i Norge og en del kunst.

Blant disse eiendelene er den påkostede luksushytta i Nissedal i Telemark.

Ikke bygget med tanke på salg

Hytta ligger på Kyrkjebygdheia – og Privatmegleren Kvelland & Partnere meldte 27. desember på sin Facebook-side at den var lagt ut til salg.

– Vi tror det alltid vil være god interesse for de beste objektene i hvert område, og denne eiendommen regner jeg som den beste hytta i Nissedal med tanke på utforming, størrelse og beliggenhet, skriver eiendomsmegler Morten Kvelland i en epost til DN.

Einar Aas-hytten er av særdeles høy standard, ifølge megleren.
Einar Aas-hytten er av særdeles høy standard, ifølge megleren. (Foto: tht foto)

Saken ble i etterkant først omtalt av Telemarksavisa, deretter av andre lokale medier og Finansavisen.

Hytta ble bygget så sent som i 2016 og grunnflaten er på 345 kvadratmeter. Prisantydningen er på 8,9 millioner kroner, ifølge Privatmegleren.

Det er lavere enn byggekostnad, ifølge Kvelland.

– Jeg kjenner ikke til byggekostnaden på eiendommen. Eiendommen har en verditakst fra en lokal takstmann på ni millioner, men teknisk verdi på hytta er nok høyere. Det spiller inn i prisingen at tidligere rekord på hyttefeltet er rundt fem millioner kroner. Vi håper at interessenter utover normal kjøpegruppe i området legger merke til eiendommen med en prisantydning på 8,9 millioner kroner, og at vi med det når et større marked enn normalt på Kyrkjebygdheia, skriver Kvelland.

Hytta kommer først på det åpne markedet over nyttår.

– Vi har allerede booket inn visninger på hytta første uken i januar, og har troen på at denne eiendommen vil være populær i dagens marked.

Fem hyttetomter

På Facebook skriver Privatmegleren at hytta er av «særdeles høy standard».

– Har totalt 5 hyttetomter slik at man har god plass rundt eiendommen. Man har ski ut til slalåmbakken og milevis med langrennsløyper rett utenfor døren. Hytta inneholder blant annet 8 gode soverom, romslig hall, kjøkken med spiseplass, spisestue, 2 romslige stuer, 2 bad, eget vaskerom, dusjrom/WC, badstue, 2 loftsstuer/loftsrom og eget fritt stående teknisk rom/bod, skriver megleren.

Beholdt huset

DN har tidligere skrevet at Einar Aas eier eiendommer kjøpt for 131,5 millioner kroner, men der verdien trolig er betydelig høyere i dag. Blant eiendommene er en kostbar leilighet på Tjuvholmen, flere strandeiendommer på Sørlandet og dette hyttetunet.

Etter avtalen med kreditorene, får Aas beholde sitt hjem på Naxbie i Grimstad kommune.

Kraftinvestor Einar Aas' hytte i Nissedal i Telemark, høsten 2016.
Kraftinvestor Einar Aas' hytte i Nissedal i Telemark, høsten 2016. (Foto: Baard Larsen/Homdal & Larsen)

Han skal imidlertid ha godtatt at kreditorene har pant på drøyt halvparten av verdien av huset – som verdsettes til rundt 20 millioner kroner i avtalen med kreditorene.

Pantet skal etter planen tilbakeføres om noen år, når Aas har fått realisert verdier.

Avtalen sier også at Aas vil kunne tjene 1,2 millioner kroner i året de neste to årene, uten at han vil måtte dele med kreditorene.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Stig Ove sover fire timer hver natt. Se hva han rekker før du har kommet deg på jobb.
03:48
Publisert: