Einar Aas' hytte i Nissedal ble lagt ut for salg rett før nyttår, og det gikk ikke lang tid før den ble solgt. Prisantydningen var på 8,9 millioner kroner.

Salgsleder Lars Jakob Arak ved Privatmegleren, vil overfor Fædrelandsvennen ikke si noe om salget, og vil ikke kommentere om den ble solgt over eller under prisantydning. Han vil heller ikke si noe om hvem som er kjøper.

Etter det DN kjenner til ble hytta solgt for 9,2 millioner kroner, altså 300.000 kroner over prisantydning.

Kraftinvestor Einar Aas' hytte i Nissedal i Telemark.
Kraftinvestor Einar Aas' hytte i Nissedal i Telemark. (Foto: Baard Larsen/Homdal & Larsen)

Konkurssalg

Konsekvensen av krafttrader Einar Aas' konkurs i høst ble at han måtte selge en rekke av sine eiendeler til fordel for kreditorene. Dette gjelder i hovedsak to eiendomsprosjekter i Spania, eiendom i Norge og en del kunst.

Blant disse eiendelene er den påkostede luksushytta i Nissedal i Telemark.

Hytta ligger på Kyrkjebygdheia, og den ble bygget på to tomter Aas kjøpte for til sammen 1,2 millioner kroner og slo sammen. Hytta ble bygget så sent som i 2016 og grunnflaten er på 345 kvadratmeter.

Prisantydningen på hytta var lavere enn byggekostnad, ifølge megleren.

– Jeg kjenner ikke til byggekostnaden på eiendommen. Eiendommen har en verditakst fra en lokal takstmann på ni millioner, men teknisk verdi på hytta er nok høyere. Det spiller inn i prisingen at tidligere rekord på hyttefeltet er rundt fem millioner kroner. Vi håper at interessenter utover normal kjøpegruppe i området legger merke til eiendommen med en prisantydning på 8,9 millioner kroner, og at vi med det når et større marked enn normalt på Kyrkjebygdheia, opplyste eiendomsmegler Morten Kvelland til DN da hytta ble lagt ut for salg.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Dette får milliardær Kjetil Holta til å rødme
01:49
Publisert: