Eiendomsmegler Nils O.M. Nordvik i Nordvik bekrefter at boligen er solgt.

DN vet at prisen på boligen endte på 67,5 millioner kroner pluss omkostninger. Det er ganske tett oppunder prisantydningen på 70 millioner kroner.

– Jeg kan bekrefte at leiligheten er solgt og vi er veldig fornøyd med hele prosessen, men jeg vil ikke kommentere prisen. Dette er en av Norges flotteste leiligheter med en unik beliggenhet på Tjuvholmen. Mine antagelser over pris, som mange var skeptisk til, viser seg vel å være riktig, sier en humrende Nordvik.

Aas ga i sin tid 41,7 millioner til sammen for to leiligheter som han har slått sammen til en penthouseleilighet på Tjuvholmen. Etter sammenslåingen har han disponert hele toppetasjen – med et bruksareal på 385 kvadratmeter.

Tok litt tid

Nordvik opplyser om at det har vært stor interesse for luksuseiendommen på Tjuvholmen.

– Vi har hatt mange folk inne på visning og mange interessenter. Jeg visste at denne til slutt ville bli solgt, det tar alltid litt tid med dyrere objekter, sier han.

Eiendomsmegler Nils Nordvik har solgt leiligheten til Einar Aas i toppetasjen av bygget i Strandpromenaden 5.
Eiendomsmegler Nils Nordvik har solgt leiligheten til Einar Aas i toppetasjen av bygget i Strandpromenaden 5. (Foto: Elin Høyland)

Penthouseleiligheten har ifølge prospektet seks soverom, et kontor og tre bad og heis med direkte inngang til leiligheten.

– Jeg har selvfølgelig ikke anledning til å kommentere hvem det er som er kjøper, sier Nordvik.

Har solgt flere eiendommer

Etter at krafttraderen gikk konkurs i høst er han blitt tvunget til å selge sine eiendommer for å dekke inn mest mulig av kreditorenes tap.

I vinter solgte Aas luksushytten i Nissedal for 9,2 millioner kroner.

I vår sto de fem strandeiendommene hans utenfor Grimstad for tur. Etter det DN erfarer er fire av disse blitt solgt for rundt 55 millioner kroner samlet. Disse fire eiendommene hadde en samlet prisantydning på 40 millioner kroner.

Hentet inn over 130 millioner kroner

Den dyreste av disse er landstedet Vragviga utenfor Grimstad. Aas kjøpte landstedet av rederarving Andreas Ove Ugland for fire år siden – og har en 400 meter lang strandlinje, sandstrand, bryggeanlegg og 500 kvadratmeter bruksareal fordelt på hovedhus, innredet sjøbu, to gjesteanneks, dobbel garasje med gjestedel samt en nyere stor dobbel garasje.

Etter det DN kjenner til gikk denne eiendommen et par millioner over prisantydningen, som var på 30 millioner kroner.

Aas fikk beholde luksusvillaen i Vikkilen i Grimstad, men måtte selge tre av naboeiendommene. I avtalen med kreditorene er luksusvillaen verdsatt til rundt 20 millioner kroner – og kreditorene har pant på drøyt halvparten av verdien. Dette skal tilbakeføres om noen år etter planen, når Aas har fått realisert verdier.

Med salget mandag ettermiddag har Aas' eiendomssalg i Norge hentet inn over 130 millioner kroner til kreditorene.

DN har vært i kontakt med Aas' advokat Marius M. Gisvold hos Wikborg Rein. Han vil ikke kommentere eiendomssalgene.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.