Det er Agderposten som torsdag avslører hvem som har kjøpt det dyreste landstedet på Sørlandet i år. Og kjøperen av Vragviga er altså Knut Glad (54). Han leder advokatfirmaet Føyen Torkildsen i Oslo og har et 30-talls styreverv i hovedsak knyttet til bakevarergiganten United Bakeries og tilknyttede selskaper som Isklar i Hardanger og Åpent Bakeri i oslo.

Glad vil ikke kommentere kjøpet.

Knut Glad, som nå har kjøpt Vragviga utenfor Grimstad for 32 millioner kroner, er advokat og daglig leder for advikatfirmaet Føyen Torkildsen i Oslo.
Knut Glad, som nå har kjøpt Vragviga utenfor Grimstad for 32 millioner kroner, er advokat og daglig leder for advikatfirmaet Føyen Torkildsen i Oslo. (Foto: advokatfirmaets hjemmeside)

– Dette gjelder meg privat, så jeg har ingen kommentar, skriver Glad i en epost til Agderposten som slår fast at Vragviga er den tredje dyreste fritidseiendommen omsatt på Sørlandet noensinne.

Det meste solgt unna

I midten av november i fjor kom Einar Aas til enighet med kreditorer etter å ha gått på tidenes smell i kraftmarkedet. Kraftbørsen Nasdaq konstaterte et tap på over 1,1 milliarder kroner etter at Aas bommet stygt på et veddemål om fremtidige tyske og nordiske kraftpriser.

Siden har et kreditorutvalg solgt unna en rekke eiendommer, blant annet en unik gigantleilighet på Tjuvholmen i Oslo for 69 millioner kroner. Fire av fem strandeiendommer utenfor Grimstad er solgt for til sammen 55 millioner kroner. Kun eiendommen Slotte, med en prisantydning på 25 millioner kroner, gjenstår.

Tidligere i år ble også en hytte i Nissedal i Telemark solgt for vel ni millioner kroner. I vinter overtok it-gründer Jakob Hatteland Aas' aksjer i oljeselskapet Skagen 44 for rundt ti millioner kroner. Samlet har salgene nå innbrakt rundt 150 millioner kroner til kreditorene.

Aas eier også aksjer i Kristiansandsselskapet Viking Heat Engines som i 2017-regnskapet til Aas-selskapet Toppen Invest var bokført til 175 millioner kroner. Som DN har skrevet har selskapet og hovedeier Tore Hansen-Tangen store finansielle utfordringer for tiden og det er dermed et stort spørsmål hva disse aksjene er verd.

Einar Aas' investeringsselskap var også største eier i to store eiendomsprosjekter på den spanske solkysten samt i et spansk investeringsselskap som samlet var bokført til 258 millioner kroner ved utgangen av 2017. Disse aksjene er foreløpig ikke solgt.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.