– Det vil gjennomføres en snarlig overtagelse, og kjøperen vil snart bli presentert for både leietagere og drivere av både driftsselskapet til golfbanen og golfklubbens medlemmer, skrev eiendomsmeglerfirmaet Landkreditt Eiendom i en pressemelding da det offentliggjorde at Semb Hovedgård var solgt i juni i fjor.

Da hadde praktgården blitt forsøkt solgt i over ti år, uten hell. Først for 170 millioner kroner, så for stadig minkende beløp. Først i fjor sommer skal en kjøper ha slått til. Da var prisantydningen kommet ned i 95 millioner kroner. Men syv måneder senere står eiendommen likevel fortsatt i Einar Nagell-Erichsens navn. Og ingen kjøper er presentert.

I november i fjor opplyste eiendomsmegler Kim André Johansen til DN at overdragelsen ville være gjennomført innen utgangen av året. Nå er overføringen i det blå.

– Selger og kjøper ønsker å ta dette i sitt eget tempo. Jeg vet ikke om det blir en stille og rolig overdragelse, eller om det vil annonseres. Det jeg kan si, er at kjøper ønsker å fortsette dagens bruk av gården, sa Johansen i november.

Håper på rask overdragelse

Johansen bekrefter nå at det foreløpig ikke har vært noen overdragelse, og at prosessen tar lengre tid enn planlagt. På spørsmål om hvorfor prosessen tar lengre tid enn planlagt, svarer Johansen at han ikke kan kommentere.

– Jeg får ikke gått noe inn i materien der nå. Jeg har sånn sett ikke annet å melde enn det som står i den daværende pressemeldingen, sier Johansen og viser til pressemeldingen fra juni.

Han opplyser at de håper på en overdragelse «så fort som mulig».

– Det er ikke satt noe endelig dato på det. Vi håper overdragelsen vil skje fort nå på nyåret.

Den endelige salgssummen ble avtalt å holdes konfidensiell mellom partene, melder eiendomsmeglerfirmaet.

Nagell-Erichsen eier praktgården gjennom selskapet Semb Hovedgård as. Landkreditt Bank har pant i eiendommen for 52,5 millioner kroner. Ifølge regnskapet til Semb Hovedgård as hadde selskapet en kortsiktig gjeld på 45,8 millioner kroner ved inngangen til fjoråret til kredittinstitusjoner. I tillegg utgjorde gjeld til Nagell-Erichsen selv 19,4 millioner kroner.

Årelang salgsprosess

Det skulle vise seg å bli et tidkrevende prosjekt for Nagell-Erichsen å selge Semb Hovedgård. Eiendommen på 1672 dekar ble for første gang lagt ut for salg i 2011 med en prisantydning på 170 millioner kroner, uten at noen slo til.

I juni 2020 ble gården lagt ut for salg på nytt. Denne gangen var prisen på 95 millioner kroner. Ett år senere annonserte meglerfirmaet at eiendommen var solgt.

Schibsted-arving Einar Nagell-Erichsen står fortsatt oppført som eier av gården han solgte i juni i fjor. Bildet er tatt i 2011, i en annen sammenheng.
Schibsted-arving Einar Nagell-Erichsen står fortsatt oppført som eier av gården han solgte i juni i fjor. Bildet er tatt i 2011, i en annen sammenheng. (Foto: Thomas Haugersveen)

– Vi er godt fornøyde med å ha kommet frem til en avtale med denne kjøperen, som vil ha en stor interesse for å ivareta Semb Hovedgård som en prakteiendom, sa Einar Nagell-Erichsen, i pressemeldingen da salget ble kjent i juni.

Det har ikke lyktes DN å få en kommentar fra Nagell-Erichsen til denne saken.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.