Mandag for én uke siden varslet styret i Entra at de ville ta en avgjørelse om selskapets fremtid innen 21. desember. De anbefalte hverken Samhällsbyggnadsbolaget i Norden (SBB) eller Castellums bud, men åpnet døren for bedre bud.

Fredag ettermiddag økte Castellum budet fra 170,86 kroner per aksje til 185 kroner per aksje. Selskapet mer enn doblet kontantandelen i budet fra 25 kroner per aksje til 54,39 kroner per aksje. Styret i Entra sendte ut en børsmelding fredag kveld om at de takket for det nye budet og ville vurdere det.

Nå varsler Entra-styret at de venter med å gi en anbefaling av det nye budet.

– Styret har igjennom de seneste ukene lagt til rette for diskusjoner med interesserte parter. Castellum offentliggjorde fredag en intensjon om å fremlegge et betydelig forbedret tilbud til våre aksjonærer. Dette støtter opp under Styrets syn på at de økte verdsettelsene i det norske eiendoms- og transaksjonsmarkedet har hatt signifikant effekt på verdiene i Entra. Styret noterer seg at hverken offentliggjøring eller fullføring av Tilbudet er betinget av en anbefaling fra Styret, sier styreleder Siri Hatlen i en børsmelding.

Venter nye bud

Budet fra Castellum er ikke formelt ennå, men er ventet å bli lansert rundt 8. januar. I børsmelding skriver Entra at de har grunn til å tro at andre forslag kan bli fremmet før denne datoen eller innen det tidspunktet de vil være forpliktet til å gi en anbefaling til aksjonærene.

– Basert på den nåværende situasjonen mener styret at det riktige er å ta vare på valgfriheten for aksjonærene. Styret vil fortsette diskusjoner med relevante parter i den hensikt å ivareta aksjonærenes og Selskapets felles interesse. Styret vil legge til rette for alle initiativer som etter Styrets mening kan representere et attraktivt alternativ til det sterke fundamentet Entra har som et selvstendig selskap, sier styreleder Hatlen.

Styret varsler at de vil komme med ytterligere kunngjøringer når det er hensiktsmessig. Det råder aksjonærene til å utvise forsiktighet i handel med selskapets aksjer. Det varsler også at de på et relevant tidspunkt vil komme en anbefaling til selskapets aksjonærer om hvorvidt de bør eller ikke bør akseptere et eventuelt offentlig bud.

SBB trakk seg – snudde

Det var SBB som startet budkampen i slutten av november, da de la inn et bud på 165 kroner per aksje. Selskapet hadde en vesentlig høyere kontantandel på drøye 115 kroner per aksje, sammenlignet med Castellum.

SBB hadde egentlig trukket seg fra prosessen med anklager om en rigget prosess. Onsdag i forrige uke gjorde de en helomvending under forutsetning at de fikk tilgang på mer informasjon i due diligence-prosessen. Det sa styret i Entra ja til.

SBB startet budkampen i slutten av november, da de la inn et bud på selskapet på 165 kroner per aksje. Det har ikke lagt inn nye bud.

Balder kan blokkere

Mens SBB og Castellum har kjempet for å overbevise aksjonærene i Entra om hvilket bud som er best, har et tredje svensk eiendomsselskap kjøpt seg opp i Entra. Balder eies og drives av den svenske milliardæren Erik Selin og har den siste måneden skaffet seg en andel på 15 prosent.

Både SBB og Castellum har hatt en forutsetning på budene at de får 90 prosent oppslutning hos aksjonærene. Dermed har Balder en blokkerende eierandel.

Selin har bedyret at han selv ikke er ute etter å kjøpe Entra, men ser på det som en god investering. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.