EFTAs overvåkningsorgan ESA har godkjent Oslo Kommunes gave til Vålerenga Fotball i form av en byggetomt, og dermed kan planene om et nytt fotballstadion i Oslo realiseres.

– Bygging av nytt fotballstadion på Valle Hovin vil ta Vålerenga hjem til østkanten. Anlegget vil bli mye mer enn en kamparena for elitelaget til Vålerenga. Det skal også gi rom for utdanning og sosiale aktiviteter for barn og ungdom i Oslos østlige bydeler. Det er verdien av tomtegaven fra Oslo kommune som gjør at den offentlige støtten må godkjennes av ESA, sier ESA-president Oda Helen Sletnes.

Ifølge planene skal anlegget i tillegg til en fotballstadion også inneholde andre fasiliteter, blant annet barnehage og en videregående skole med fotballinje.

Tomten selges formelt sett fra Oslo Kommune til Vålerenga Fotball til én krone. Vålerengas tom er en del av en større tomt, hvor Vålerenga står for stadiondelen mens de andre fasilitetene bygges av en eiendomsutvikler som må kjøpe resten av tomten.

Vålerengas fotballkamper regnes som økonomisk aktivitet, og derfor havner byggingen av en fotballstation inn under EØS-avtalen og måtte godkjennes av ESA.

Les også:
Asia i dag: God for 195 milliarder: «Livet mitt er blitt verre»
Fete marginer på gourmetkjøtt
Tror «trøstespising» kan være forklaringen
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.