– Det er mange useriøse i denne bransjen. Vi kjemper hver dag for å ikke bli som dem.

Investeringssjef Stian Pedersen i Kraft Finans vet at han jobber i en bransje som har et frynsete rykte etter en rekke historier om råsalg mot mindre investorer.

– Jeg føler at det blir lengre og lengre mellom de grelle eksemplene, sier Sveinung Byberg.

Byberg er daglig leder i Kraft Finans.

Vil vokse

Nå har Kraft Finans, som kontrolleres av eks-volleyballstjernen Bjørn Maaseide, nylig ferdigsolgt to nye eiendomsprosjekter til småinvestorer. Til sammen er rundt 125 millioner kroner hentet inn til de to prosjektene. De to er de siste i en lang rekke av eiendomskjøp gjort av det Sandnes-baserte finansselskapet.

I løpet av de tre siste årene har Kraft Finans kjøpt eiendommer for rundt fire milliarder kroner, finansiert med blant annet én milliard i egenkapital fra Kraft Finans-kunder.

– Frem til nå har vi bare kjøpt. Fremover vil det også komme salg, sier Byberg.

– Jeg føler at det blir lengre og lengre mellom de grelle eksemplene, sier Sveinung Byberg om finansbransjen. Han er daglig leder i Bjørn Maaseides Kraft Finans.
– Jeg føler at det blir lengre og lengre mellom de grelle eksemplene, sier Sveinung Byberg om finansbransjen. Han er daglig leder i Bjørn Maaseides Kraft Finans. (Foto: Tomas Larsen)

– Vurderer ulike skritt

Så langt er det Oslo-baserte Njord Securities, kontrollert av Glastad-familien i Farsund, som har tilrettelagt eiendomstransaksjonene for Kraft Finans. Det kan det snart bli en slutt på.

– Vi vurderer ulike skritt for å vokse videre. Et av dem er å få sterkere kontroll over verdikjeden, sier Byberg.

Det betyr at Byberg og Kraft Finans blant annet vurderer å søke om konsesjon slik at selskapet selv kan tilrettelegge prosjektene. I tillegg vurderer selskapet å vokse både geografisk og i antall ansatte.

– Men til slik vekst trengs det penger?

– Vi vurderer både å hente penger fra eksterne investorer og samarbeid med strategisk partner. Dette er noe som vi diskuterer i styret uten at det er fattet noen beslutning, sier Byberg.

Tjente syv millioner i fjor

I løpet av de siste årene er også lønnsomheten kommet i Kraft Finans. Fjoråret ga et resultat før skatt på nærmere syv millioner kroner av en omsetning på vel 73 millioner kroner. Til sammen forvalter Kraft Finans rundt fire milliarder kroner for kunder. Én milliard er investert i eiendom, mens tre milliarder kroner er plassert i aksjer og rentepapirer. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.