I Skådalsveien på Vettakollen i Oslo står et skadet hus med en prislapp verdig en luksusvilla. I annonsen står det at boligen er en sjelden mulighet for deg som «ønsker å bo sentralt i et usjenert og rolig nabolag».

Boligen er ifølge annonsen «vesentlig vann- og råteskadet innvendig».

– Hva er det som gjør en alvorlig råteskadet bolig verdt 39 millioner kroner?

– Primært her er det tanken på eiendommen som en utviklingseiendom. Man kan sette opp ganske mange boliger her. Prisen hadde vært tilnærmet den samme om huset hadde stått på tomten eller ikke, sier eiendomsmegler Kristoffer Sætrum i Privatmegleren.

– Dette er for eplehageutviklere. Eiendommen er kvadratisk og ligger vestvendt, slik at det er stort utviklingspotensiale, sier han.

Råttent hus til 39 millioner på Vettakollen i Oslo.
Råttent hus til 39 millioner på Vettakollen i Oslo. (Foto: Zovenfra as)

Flere mangler

Boligen er bygget i 1965 og har et bruksareal på 400 kvadratmeter. Tomten er på 1,9 mål. Men det er ingen mulighet for å flytte rett inn for en ny eier. I tillegg til vesentlige vannskader har det elektriske anlegget mangler som krever utbedringer før bruk.

Men det stopper ikke potensielle kjøpere.

Etter bare et halvt døgn ute på Finn.no har eiendomsmegleren mottatt henvendelser fra åtte interesserte. De fleste som melder sin interesse for en eiendom i denne prisklassen ser potensialet i å bygge ut, ifølge Sætrum.

«Nesten umulig å få eiendom»

– Som regel er det slik at når man har et utbyggingspotensiale som her, så blir det de mer profesjonelle som er hovedkjøpsgruppen, de som kan selge videre. Men jeg har også hatt kontakt med et par som vurderer å gå sammen med andre for å kjøpe. Dette er et jo område hvor det er nesten umulig å få eiendom.

Han forteller at boligen i praksis er en «en-for-to-deal», eller enda flere.

– Det avhenger av hva slags boligtype man velger, men jeg vil anta at man vil få plass til mellom fem til åtte nye boliger på tomten, sier Kristoffer Sætrum i Privatmegleren.(Vilkår)

Meretes utvalgte: Kjølig syrah fra Canada
Litt avkjølt passer denne vinen veldig godt sammen med marinert kjøtt på grillen.
01:30
Publisert: