Nina Jensen har ledet planleggingen av Kjell Inge Røkkes omdiskuterte høyhus, som skal huse Verdenshavets hovedkontor.

Onsdag sier hun til Fiskeribladet at planene om høyhuset ikke blir noe av.

– Vi vil ikke bygge huset 250 meter høyt. Vi vil opprettholde kvadratmeterplanene på 60.000-80.000 kvadratmeter, men ikke bygge så høyt som planlagt. Bygget vil ha en annen utforming enn en skyskraper, sier Jensen til Fiskeribladet.

Dette sa arkitekturprofessor om Røkkes skyskraper-drøm: – Jeg behøver ikke si mer
– Den som er høyest, er best. Behøver ikke si mer
01:19
Publisert:

Planen er fremdeles at bygget skal ha plass til 3000 arbeidsplasser.

«Bygget nær hovedstaden»

Havhuset med tittelen «Det store blå» ble opprinnelig planlagt som en 64-etasjers skyskraper på Fornebu, men etter krav om høydebegrensning fra politikere i Bærum, stanset Røkke planene.

Siden har Jensen vurdert flere kommuner, og så langt har 17 kommuner meldt interesse for gigantprosjektet.

Heller ikke disse planene blir noe av, sier Jensen nå.

– Verdenshavets hovedkontor vil trolig bli bygget nært hovedstaden. Også Bærum vil bli vurdert. Planen er at konkret sted vil bli avklart i løpet av første halvår 2020, sier Jensen.

Jensen bekrefter at det nye havhuset ikke er planlagt på den opprinnelige tomten i Bærum.

Budstikka meldte i november i fjor at Røkkes FP Eiendom ønsket å etablere Aker Tech House og et hotell på parkeringstomten som ligger mellom Fornebuporten og Telenor Arena.

– Dette er et separat prosjekt som skal sikre 1500 nye arbeidsplasser tilknyttet teknologimiljøet på Fornebuporten – som inkluderer Cognite, et av Norges raskest voksende it-selskaper. Vi vokser rett og slett ut av lokalene våre på Fornebu, sa administrerende direktør i FP Eiendom, Torstein Storækre til Budstikka. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.