– Det er veldig god stemning om dagen. Vi har doblet omsetningen sammenlignet med juli i fjor, som var på høyde med slik det har pleid å være de siste årene. August har en tendens til å komme sent i gang, men nå er vi i gang så det plystrer etter, sier eiendomsmegler Christian Haatuft i Eiendomsmegler 1 Geilo.

I juli i år omsatte meglerkontoret 20 eiendommer for til sammen 65,5 millioner kroner, mot 14 eiendommer for til sammen 29,9 millioner kroner i juli i fjor.

– Jeg tror ikke vi noen gang har hatt så høy sommeromsetning, sier Haatuft.

Totalt for Geilo, Gol og Hemsedal solgte Fjellmegleren-kjeden, som Haatufts meglerkontor er tilknyttet, 57 fritidseiendommer for til sammen 160 millioner kroner mot 35 eiendommer for til sammen 73,8 millioner kroner i omsetning i fjorårets juli.

Eiendomsmegler Jannike S. Herleiksplass i Eiendomsmegler Vest.
Eiendomsmegler Jannike S. Herleiksplass i Eiendomsmegler Vest. (Foto: Pressefoto)

Eiendomsmegler Jannike Herleiksplass i Herland eiendom mener Geilo-markedet bobler.

– Vi har hatt det beste sommersalget på Geilo noen gang. Det har vært en super juli hvor vi solgte alt fra millionen og opp til nærmere ti millioner kroner. Rushet har startet tidligere i år, sier Herleiksplass.

Meglerkontoret solgte 16 Geilo-enheter i juli år, mot seks i fjor.

«Løfter seg ikke så mye»

Haatuft er fornøyd med prisene.

– Prisnivået er bra, men det løfter seg ikke så mye. Men hvis det kommer attraktive eiendommer med veldig god beliggenhet, strekker folk seg, sier han.

Haatuft mener det er et større innslag av yngre kjøpere, og tror juli-løftet kan ha sammenheng med at folk bruker fjellet mer og større deler av året.

Herleiksplass tror juli-rushet kan henge sammen med at mai og juni var litt roligere enn fjoråret, og at den første tiden med knallvær gjorde at folk hadde mer fokus på sjøen.

Sist uke solgte Herleiksplass to store leiligheter på Kikut, som begge gikk godt over prisantydning. En leilighet med fire soverom som var priset til 5,5 millioner kroner gikk unna for 6,2 millioner kroner, mens en leilighet med fem soverom gikk 450.000 kroner over prisantydningen på 4,95 millioner kroner.

– I dette segmentet er etterspørselen større enn tilbudet, sier Herleiksplass.

Frykter ikke renteøkning

Eiendomsmegler Stig Svartor i Privatmegleren Lillehammer sier det har gått rolig for seg i hans marked i sommer.

– Tradisjonelt sett starter hyttemarkedet på fjellet nå i slutten av august og utover. Da er det mest fart på de destinasjonene som er oss nærmest, sier Svartor, som i en årrekke har solgt eiendommer blant annet på Hafjell og Kvitfjell.

– Men i sommer har det likevel vært grei omsetning på hytter i litt rimeligere prisklasser som ikke er i nærheten av alpindestinasjoner, sier Svartor.

Han tror ikke den varslede renteøkningen vil legge særlig demper på hyttemarkedet med det første, og mener forholdene i norsk økonomi «gir gode arbeidsforhold».

Heller ikke eiendomsmegler Petter Birkrem i Privatmegleren har opplevd noe sommerrush i Trysil.

– Sommeren har vært stille i Trysil, og det er helt vanlig. Men nå driver vi for fullt og legger ut eiendom som skal for salg. Jeg har som mål å få ut mesteparten i månedsskiftet august/september, sier Birkrem.

I februar la Eiendom Norge frem sin årlige prisrapport for fjellhyttemarkedet. Den viste en prisstigning på 5,4 prosent det siste året, slik at den typiske fjellhytta kostet 1,76 millioner kroner.

Øyer kommune med Hafjell lå på pristoppen med en gjennomsnittspris på 3,325 millioner kroner. I Hol kommune, der blant annet Geilo og Ustaoset ligger, kostet gjennomsnittshytta 3,1 millioner kroner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Norsk hytteliv unikt i verden: – Hytta er som et familiemedlem
På 30 kvadratmeter i Orkanger er tre generasjoner samlet i harmoni. – Vi lever helt annerledes her oppe, sier Elisabeth Løhre (38). Men norsk hyttekultur kan by på mye friksjon, viser forskning.
02:26
Publisert: