Onsdag la Eiendom Norge frem boligprisstatistikken for juni 2019.

Tallene viser at prisene i Oslo steg 1,3 prosent kontrollert for sesongvariasjoner. Nominelt var utviklingen flat.

– Det er en knallsterk juni måned for Oslo å være, sier administrerende direktør Christian Vammervold Dreyer i Eiendom Norge.

Juni er vanligvis en svak måned prismessig.

Stor aktivitet

Selv om akkurat juni-markedet ikke har vært like aktivt som året før, har 2019 slått 2018 ned i støvlene så langt i år.

Så langt er i 2019 er det solgt 3,8 prosent flere boliger enn i samme periode i 2018.

Antallet boliger lagt ut for salg hittil i 2019 er høyere enn Eiendom Norge noensinne har registrert før, ifølge Dreyer. 4,8 prosent flere boliger har kommet for salg sammenlignet med samme periode i 2018.

– Omsetningsvolumet er noe lavere enn i juni 2018, men det kan ses i sammenheng med to røde langhelger i juni 2019. Tilbudssiden ved inngangen til juli er høy, og aktivitetsnivået blir trolig noe høyere enn normalt i sommer. Mange boliger til salgs betyr normalt mindre prispress, dog er det noe usikkerhet knyttet til Oslo som har en relativt sterkere prisutvikling enn landet for øvrig, sier administrerende direktør Carl O. Geving i Norges Eiendomsmeglerforbund i en pressemelding.

I Oslo ble det lagt ut 1938 boliger for salg i juni.

Slik utviklet boligmarkedet seg i storbyene

Slik har utviklingen vært i de store norske byene i juni 2019:

I Trondheim steg prisene med 0,5 prosent fra forrige måned. Korrigert for sesongvariasjoner steg prisene med 0,8 prosent. De siste 12 månedene har prisene i trønderhovedstaden steget med 0,8 prosent. Totalt ble det solgt 554 boliger i Trondheim i juni.

Bergen så et boligprisfall på 1,2 prosent i juni. Korrigert for sesongvariasjoner er prisene uendret. De siste 12 månedene har prisene i byen steget 0,3 prosent. 657 boliger ble solgt Bergen i juni.

I Stavanger sank boligprisene også nominelt med 0,8 prosent. Korrigert for sesongvariasjoner steg prisene med 0,1 prosent. Prisene har steget med 0,7 prosent de siste 12 månedene. Det har blitt solgt 431 boliger i Stavanger i juni i år. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.