Nordea tar det foreløpig største kuttet: Rentesatsen på boliglån senkes nå med 0,50 prosentpoeng for samtlige kunder, opplyser banken i en pressemelding.

– Norges Bank har kunngjort et ekstraordinært rentekutt, og vi er er i en ekstraordinær situasjon. Vi har besluttet at vi senker våre renter i lys av dette, sier John Sætre, leder for personmarkedet i Nordea Norge i meldingen.

Nye rentesatser for eksisterende lån og innskudd vil gjelde fra 29. april.

Også på innskudd senkes rentene med 0,5 prosentpoeng, og disse satsene gjelder fra 18. mai.

0,35 prosentpoeng

Sparebank 1 SMN setter ned renten på boliglån med inntil 0,35 prosentpoeng for nye og eksisterende kunder, skriver banken i en melding mandag.

– SpareBank 1 SMN skal ha is i magen, og vi vil strekke oss langt for at våre kunder kommer seg gjennom koronakrisen. Nå setter vi ned renten og gjør boliglånet billigere. I tillegg gjør vi det enklere for de som har boliglån å søke om avdragsfrihet. Mange er allerede rammet av permitteringer på jobb, og mye tyder på at det dessverre kommer til å bli langt flere. Med avdragsfrihet blir det mindre krevende å få hverdagsøkonomien til å gå rundt, sier konserndirektør Nelly Maske i SpareBank 1 SMN i en melding.

– Koronapandemien har utløst stor usikkerhet i markedet og gjort det dyrere å hente inn penger som vi igjen låner ut til våre kunder. Det ble litt billigere etter rentekuttet i Norges Bank sist fredag, og det kommer nå boliglånskundene til gode, sier Maske.

Renteendringen trer i kraft 23. mars for nye kunder og 30. april for eksisterende kunder.

- Krevende tider

Sparebank 1 SR-Bank følger etter DNB og setter ned renten på boliglån med inntil 0,35 prosentpoeng. Rentekuttet kommer etter at Norges Bank satte ned styringsrenten med 0,50 prosentpoeng, men for eksisterende kunder blir ikke de nye rentene virksomme før 18. mars.

- Vi opplever krevende tider med stor usikkerhet. Vi har valgt å sette ned renten på boliglån med inntil 0,35 prosentpoeng for nye og eksisterende kunder. Endringen gjenspeiler forventet pris på innlån i pengemarkedet etter at Norges Bank på fredag kuttet styringsrenten, sier konserndirektør for personmarkedet Jan Friestad i en børsmelding.

Også Danske Bank setter ned boliglånsrentene med 0,35 prosentpoeng, opplyser banken i en pressemelding.

– Vi står i en vanskelig og uoversiktlig situasjon i Norge og vi skal bidra med vårt, samtidig er markedet vi opererer i er svært krevende og dette gjør det nesten umulig å forutsi hvordan situasjonen blir framover, sier landsjef Trond F. Mellingsæter i Danske Bank i meldingen.

Kuttet får effekt for eksisterende kunder fra den 15.april.

Banken varsler også at det vil bli enklere å få utsatt avdrag om man er rammet av koronakrisen.

- Vi har gjennom helgen sette en markant økning i antall søknader om avdragsfrihet og vi bemanner nå kraftig opp i de avdelingene som håndterer disse søknadene, sier Mellingsæter i Danske.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.