Når du møter på jobb minner resepsjonisten deg på at din kone snart har bursdag. Trenger du å handle, feire med en hjemmelagd kake, finne frem en ren skjorte eller skifte dekk på bilen før snøværet kommer så tar kontoret seg av det også. I 80 dager i strekk spiser du ikke det samme to ganger i kantinen.

Dette er visjonen til Haut Nordic Facility Services, et datterselskap til hotell- og restaurantkjeden Haut Nordic. Haut drifter tre hoteller og flere restauranter i Norge. Nå vil selskapet sammen med FP Eiendom smelte sammen hotell- og kontormiljøet.

– Vi ønsker å hente inn servicen fra hoteller inn i kontorbransjen, sier administrerende direktør i Haut Nordic Facility Services Olav Langli.

Langli har mange års erfaring fra hotellbransjen og gikk inn i stillingen som direktør og partner i september.

– Vi vil tilby et kontor med en hotellfølelse. Etter mange år i hotell- og servicebransjen vil jeg påstå, med positivt fortegn, at det er en 70 prosent likhet mellom kontor- og hotellbygg.

– Målet er 500 kolleger og 500 millioners omsetning. For å nå dette må vi lykkes med alle prosjektene våre.

Sondre Prestegard er direktør i Haut Nordic. Han forklarer at det er essensielt at man skal ønske å befinne seg i kontorbygget.

– Mange går for eksempel ut av bygget for å spise lunsj med viktige gjester, men vi vil at de skal kunne spise inne i bygget, sier han.

Prestegard mener at fremtidens kontorer vil fokusere mer på kreativitet, trivsel og effektiv tidsbruk.

Fornebuporten første prosjekt

I februar kjøpte Røkkes eiendomutviklingselskap FP Eiendom opp halvparten av aksjene i selskapet. I slutten av november kunne de røpe at deres første prosjekt blir i Akers egne kontorer på Fornebuporten.

– Aker har lenge ønsket seg inn i hotell- og servicebransjen, og regner facility service som en del av dette, sier daglig leder i FP Eiendom Torstein Storækre.

– Vi ser en stor etterspørsel. Facility services er veldig populært i store selskaper i utlandet, og vi har blant annet besøkt Google og Bloomberg sine kontorer, der de har lignende løsninger.

Klart til sommeren

Storækre forklarer at han vil ha mer «buzz» og liv på Fornebuporten, blant annet ved å komprimere kantineområdet og skape en mer levende førsteetasje.

Han trekker frem at servicekontorene er beregnet på en leietager som vil ta seg av de ansatte og tiltrekke de viktigste kundene, og som er villig til å betale for seg.

– Nå for tiden er det vanlig å selge kontorer i bulk, men i fremtiden vil leietagere bli mer opptatte av hva kontoret betyr for den individuelle ansatte, sier han.

– Fornebuporten skal bli Norges beste kontorbygg, skyter Olav Langli inn.

Fornebuporten blir selskapets første prosjekt av fire planlagte. Kontorbygget er forventet ferdig sommeren 2019.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Fem grunner til ikke å bli gründer
01:17
Publisert: