Gjennom sitt private selskap Fredensborg as kjøper eiendomsinvestor Ivar Tollefsen 50 prosent av aksjene i boligutleieselskapet Utleiemegleren.

– Utleiemegleren har over 20 års erfaring og forvalter og leier ut mer enn 11.000 boliger på vegne av boligeiere, og er et veldrevet selskap med en solid industriell plattform. I flere av våre markeder skjer formidling av boligene våre tilnærmet likt som hos Utleiemegleren, og vi har flere ganger sett at Utleiemegleren har løst denne oppgaven på en god måte, uttaler samfunnskontakt Arne Hurlen i Fredensborg.

Fredensborg har sin hovedvirksomhet innenfor boligutleie og har over 40.000 leiligheter for utleie gjennom selskapet Heimstaden i Norge, Sverige, Danmark, Tyskland og Nederland.

I sommer skrev Dagens Næringsliv at Tollefsen sitter på eiendom for minst 75 milliarder kroner, og har etter dette foretatt en rekke nye store eiendomshandler.

Utleiemegleren oppgir å være «markedslederen innen boligutleie og forvaltning».

– Vi ser på Fredensborg som en strategisk medeier som kan bidra med gode synergier, bedre kundeservice og videre vekst i selskapet, sier styreleder Halgunset i Utleiemegleren Jon Olav.

– Fredensborg skal være en strategisk eier, og jeg presiserer at vi ikke skal bruke Utleiemegleren til utleie av våre eiendommer som forvaltes av Heimstaden Norge. Vi tror begge partene kan lære mye av hverandre, og følgelig forbedre og øke kunde- og leietageropplevelsen ytterligere i begge selskapene, uttaler Hurlen i Fredensborg.

Fredensborg skal gjennomføre en «due diligence» før kjøpet besluttes endelig.

Hverken Utleiemegleren eller Fredensborg ønsker å oppgi hva Tollefsen gir for halvparten av boligutleierselskapet.

Gullgruve

Utleiemegleren ble stiftet i 1995 av gründerne Christian Nielsen og Rune Kristiansen, som fortsatt sitter i styret til selskapet. Etter noen år tok selskapet av, og i 2017 tok Utleiemegleren ut 21.6 millioner kroner i utbytte. Selskapet endte året med en omsetning på 175,2 millioner kroner som ga et driftsresultat på 30,9 millioner. De tre største aksjonærene er Rune Kristiansen, Jon Olav Halgunset og Geir Christian Nielsen, som hver sitter med 27,15 prosent av aksjene. Selskapet har omkring 140 medarbeidere, og har meglerkontorer på Majorstuen, Frogner, Grønland, Sinsen, samt i Bærum, Lillestrøm, Drammen, Stavanger, Bergen og Trondheim. Meglerkontorene er eiendomsmeglerforetak med bevilling fra Finanstilsynet.

Ved siden av å eie og leie ut, satser Fredensborg også tungt på boligbygging med rundt 8000 boliger under utvikling, og destinasjons- og fritidsboligutvikling på Geilo, Flå og i Kragerø.

Tollefsen har de siste årene bygd opp en gigantisk eiendomsportefølje gjennom det svenske selskapet Heimstaden ab. Tollefsens private investeringsselskap Fredensborg as eier drøyt 86 prosent av aksjene i Heimstaden.

Svenske Heimstaden ab nær doblet leieinntektene og driftsresultatet i årets ni første måneder, sammenlignet med samme periode i fjor. Dette løfter bunnlinjen fra drøyt 1,3 milliarder norske kroner til 2,2 milliarder norske kroner.

Tollefsen har foreløpig ikke besvart DNs henvendelser. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Redd for å få skjeggkre i hus? Dette mener skadedyrbekjemperen du må gjøre
– Jeg kaller dem mulla Krekar.
01:58
Publisert: