Selvaag-eier Frederik Selvaag vil ikke lenger la arkitekt Rune Breili ha ansvaret for byggearbeidet på sin egen hytte.

Nå tar han selv kontrollen. Det familieeide selskapet Selvaag Prosjekt overtar som ansvarlig søker for Breili-hytta, ifølge nye søknadspapirer innsendt til Færder kommune.

Dermed vil det være Selvaag-selskapet, og ikke arkitektkontoret Breili & Partners, som står for kommunikasjonen med kommunen i den betente hyttesaken fremover.

Selvaag-selskapet er en del av konsernet Selvaaggruppen as, som Frederik Selvaag eier sammen med sin far og bror. Konsernet er en av Norges største eiendomsutbyggere med en omsetning i 2016 på nær fem milliarder kroner.

Arkitekt Rune Breili har mistet rollen som ansvarlig søker på Frederik Selvaags hytte.
Arkitekt Rune Breili har mistet rollen som ansvarlig søker på Frederik Selvaags hytte. (Foto: Gorm K. Gaare)

Frederik Selvaags hytte er en av de minst 30 byggesakene som er sendt til Økokrim for etterforskning etter at det ble avdekket tette bånd mellom arkitekt Rune Breili og byggesaksavdelingen i Tjøme kommune.

Breili fortsatt ansvarlig arkitekt

– Selvaag Prosjekt har hatt overordnet ansvar for utførelsen hele veien. Jeg tenker det er naturlig å bruke dem også som ansvarlig søker nå i den avsluttende fasen. Breili er fortsatt ansvarlig arkitekt, skriver Frederik Selvaag til DN, som mener han nå har en «god dialog» med Færder kommune.

– Det er riktig at Selvaag nå er ansvarlig søker. Arkitektene Breili & Partnere as er ansvarlige arkitekter for prosjekteringen, skriver Breilis advokat Vibeke Hein Bæra i en epost til DN.

Som tidligere omtalt har Selvaag også engasjert senioradvokat Mari Helen Gulsvik i Selmer i saken.

Selvaag-eier Frederik Selvaag sørger nå for at hans eget selskap, Selvaag Prosjekt, overtar byggingen av hans egen hytte.
Selvaag-eier Frederik Selvaag sørger nå for at hans eget selskap, Selvaag Prosjekt, overtar byggingen av hans egen hytte. (Foto: Øyvind Elvsborg)

Færder kommune mener at Selvaag både mangler den opprinnelige dispensasjonen for å rive og bygge hytte i strandsonen, at bygget er høyere enn de godkjente tegningene viser, og at 150 kvadratmeter platting ikke ble søkt om overhodet.

– Min oppfatning er at vi har bygget i tråd med de tillatelser og dispensasjoner som er gitt. Så har vi forstått at ikke alt har vært behandlet riktig i gamle Tjøme kommune, og det vil vi selvsagt bidra til å rette opp i, skriver Selvaag.

Sendt til Økokrim

Hvorvidt og eventuelt når hytta kan fullføres, er nå uklart.

Byggesaken ligger nå på bordet til den nyopprettede kommunen Færder. Som omtalt innstilte kommunen nylig, tross manglende dispensasjoner, på å avslutte saken om ugyldig rammetillatelse uten sanksjoner. Kommunepolitikerne svarte nei.

Les også:

Nå er saken utsatt. Ifølge kommunaldirektør Margrethe Løgavlen kan neste steg i saken være at Selvaag søker om dispensasjon for feilene som kommunen har avdekket. Så vil kommunen avgjøre om feilene må rettes, eller om Selvaag får dispensasjon.

– Flere av avvikene som er avdekket er betinget av dispensasjoner. Dersom tiltakshaver ønsker å forsøke å reparere de tillatelsene som er gitt, må det blant annet sendes inn søknad for nødvendige dispensasjoner. Saken vil derav ikke komme til behandling før etter sommeren, sier Løgavlen.

Fredrik Selvaag vil ikke kommentere hvorvidt han kommer til å gjøre som kommunen foreslår.

– Vi vil som sagt samarbeide med kommunen for å ordne opp i alt. Hva det konkret innebærer, kan jeg dessverre ikke svare på nå.(Vilkår)

- Det har vært dårlige meningsmålinger, lekkasjer fra sentralstyremøte og krangling om sommerfest. DNs politiske redaktør Kjetil B. Alstadheim oppsummerer Arbeiderpartiets oppsummering
DNs politiske redaktør Kjetil B. Alstadheim oppsummerer Arbeiderpartiets oppsummering.
01:43
Publisert: