Helt i det stille har grunnleggerne av investeringsselskapet Ubon Partners kjøpt seg opp til å bli en av de største aksjonærene i eiendomsutviklingsselskapet Solon Eiendom.

Tirsdag kom børsmeldingen om at selskap kontrollert av Ubon Partners har kjøpt 6000 aksjer i Solon Eiendom til en kurs på 29,129 kroner per aksje – tilsvarende 174.000 kroner.

De totale verdiene selskapet sitter på er imidlertid langt høyere. Etter aksjekjøpet har selskapet 2.826.500 aksjer i Solon Eiendom. Det betyr at suksessgründerne Fredrik Halvorsen (44), Odd Johnny «O.J» Winge (42) og Geir Langfeldt Olsen (45) eier aksjer for 82,5 millioner kroner i selskapet.

Det har ikke vært noen spor av Ubon Partners eller større anonyme eierposter i Solon Eiendom tidligere, ifølge aksjonærlister. Meldingen om at investeringsselskapet har kjøpt seg opp til å bli en av de største aksjonærene i Solon, kom fordi Ubon kjøpte seg opp til en eierandel som gjorde at de bikket over fem prosents andel.

Det betyr at selskapet kan ha kjøpt hele beholdningen de siste dagene. Aksjonærlistene oppdateres først neste mandag.

«Wonderboys»

Ubon Partners ble startet i 2013 og har hovedkontor i London. De tre grunnleggerne har alle fått statusen som «wonderboys», men den mest profilerte er Fredrik Halvorsen.

Allerede som 31-åring ble han konsernsjef i Tandberg, før han gikk videre i 2010 til skipsreder John Fredriksen i London og ble konsernsjef i konglomeratet Seatankers.

I 2013 ble Halvorsen investor på heltid sammen med partnerne. I 2015 gjorde de stor suksess med videokonferanseselskapet Acano som ble solgt med gevinst til hver av de tre partnerne med rundt én milliard kroner.

Det engelske konsernregnskapet til Ubon Partners er ikke kjent, men den norske delen fikk et overskudd på rundt 145 millioner kroner i 2017.

Giganteiendom på 158 mill.

Solon Eiendom er et eiendomsutviklingsselskap som spesialiserer seg på eksklusive boliger i Oslo og Akershus, og det er ikke første gang Halvorsen investerer i eiendom.

I fjor fikk Halvorsen stor oppmerksomhet for giganteiendommen han kjøpte på Snarøya i Bærum for 158 millioner kroner. Han eier også en rekke andre eiendommer på Snarøya for totalt 223 millioner kroner.

I oktober ble det kjent at han ønsker å rive det eksisterende huset på giganteiendommen. Det gamle huset på 371 kvadratmeter skal erstattes med et nytt på 381 kvadratmeter.

DN har ikke lykkes i å komme i kontakt med Halvorsen tirsdag. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.