Investor Fredrik Halvorsen har i flere år stadig kjøpt seg oppover i boligmarkedet på fasjonable Snarøya i Bærum. Siden 2014 har Halvorsen kjøpt Snarøya-eiendommer for 223 millioner kroner.

Nå er han i gang med å slanke Snarøya-porteføljen.

I 2016 kjøpte Halvorsen en eiendom i veien Borgenhaug på Snarøya i Bærum for 28,7 millioner kroner. Kjøpet var omtalt som det dyreste i Bærum det året.

Denne uken ble det tinglyst at eiendommen er solgt for 39 millioner kroner.

Fredrik Halvorsen fikk drøyt ti millioner kroner mer enn han selv ga for eiendommen i Borgenhaug på Snarøya.
Fredrik Halvorsen fikk drøyt ti millioner kroner mer enn han selv ga for eiendommen i Borgenhaug på Snarøya. (Foto: Per Thrana)

Sist måned ble det klart at han solgte boligen i Langoddveien for 19,2 millioner kroner. Denne kjøpte han for 14 millioner kroner i 2015. Det betyr at Halvorsen i løpet av våren har solgt unna boliger for i underkant av 60 millioner kroner.

Fredrik Halvorsen fikk drøyt fem millioner kroner enn han selv ga for eiendommen i Langoddveien på Snarøya.
Fredrik Halvorsen fikk drøyt fem millioner kroner enn han selv ga for eiendommen i Langoddveien på Snarøya. (Foto: Per Thrana)

Ombygging til 200 millioner

Halvorsen sitter fortsatt på flere prakteiendommer på den eksklusive halvøya i Bærum.

I 2014 kjøpte investoren en eiendom i Fürstveien for 22 millioner kroner. Han rev huset som stod der fra før, og har i en årrekke utviklet en modernistisk gigantvilla på eiendommen. Byggekostnaden på en slik eiendom kan ligge på 30-50 millioner kroner.

Fredrik Halvorsens praktvilla i Fürstveien, sett fra landsiden.
Fredrik Halvorsens praktvilla i Fürstveien, sett fra landsiden. (Foto: Per Thrana)

I 2017 meldte Dagens Næringsliv at investoren hadde punget ut 158 millioner kroner for en enda finere eiendom, da han sikret seg giganteiendommen Strømstangveien 1-3. Halvorsen satte i gang en stor ombygging, og planen er å bygge to boliger på adressen. Med på kjøpet av giganteiendommen fikk han en strandlinje på 250 meter.

Eiendommen i Strømstangveien, slik den fremsto i 2017.
Eiendommen i Strømstangveien, slik den fremsto i 2017. (Foto: Fartein Rudjord)

Totalt utgjør Halvorsens Strømstangen-eiendom 23 mål på Snarøyas beste beliggenhet.

Eiendomsmeglere har tidligere anslått at byggeprosjektet kommer til å koste opp mot 200 millioner kroner.

Fikk dispensasjon til å plukke fra hverandre villa

DN har tidligere skrevet at Halvorsen ønsker å erstatte et toetasjes sjønært hus med et hus som skal fremstå som mer kamuflert fra sjøen.

Illustrasjon fra Halvorsens byggesøknad. Et toetasjers sjønært hus skal fremstå mer kamuflert fra sjøsiden.
Illustrasjon fra Halvorsens byggesøknad. Et toetasjers sjønært hus skal fremstå mer kamuflert fra sjøsiden. (Foto: Foto/illustrasjon: Jensen og Skodvin Arkitektkontor)

På giganteiendommen står det også en verneverdig hvit villa. Onsdag denne uken meldte Budstikka at Halvorsen har fått dispensasjon fra kommunen til å plukke villaen fra hverandre. Planen er at den skal bygges opp igjen som den sto, og deler som er angrepet av råte eller er skadet på annen måte erstattes med en nøyaktig kopi, ifølge avisen.


(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.