Programleder Fredrik Skavlan (51) legger ifølge tinglysningen 21,6 millioner kroner på bordet for boligen som ligger et steinkast fra NRK på Marienlyst, og ikke langt fra universitetet på Blindern.

Fredrik Skavlan kjøper ny bolig, men holder seg i sitt gamle nabolag. Her med samboer og skuespiller Maria Bonnevie.
Fredrik Skavlan kjøper ny bolig, men holder seg i sitt gamle nabolag. Her med samboer og skuespiller Maria Bonnevie. (Foto: Frode Hansen/VG/NTB Scanpix)

Skavlan holder seg dermed i nabolaget fra sin tidligere bolig, rett på andre siden av Gaustadbekken, som ligger rundt 300 meter unna.

Skavlan står alene som hjemmelshaver til boligen. Hans samboer gjennom over ti år, skuespiller Maria Bonnevie (44), figurerer ikke i de offentlige tinglysingsdokumentene.

Selger er Ragnhild Wang (73), tidligere leder for Teatermuseet og en nestor innen dukketeater i Norge. Boligen har vært i hennes families eie i en årrekke.

3,6 millioner over prisantydning

Eiendomsmegler Kaci Svanemyr i Proaktiv Kristiania sier interessen for eiendommen var stor, og at interessenter, inkludert Skavlan, kom ens ærend fra utlandet for å ta den i øyesyn. Det ble kun avholdt privatvisninger, og salget gikk raskt.

– Dette er et liebhaberområde, og en perle av en eiendom. Det er unikt, sentralt samtidig som det er landlig, sier Svanemyr.

Hun forteller at boligen er stor grad er beholdt i sin opprinnelige stand fra slutten av 1920-årene, selvsagt med moderne oppgraderinger. Eiendommer i dette området står for det meste på riksantikvarens gule liste som verneverdige, og Svanemyr anbefaler de som vil gjøre store ombygginger til å søke til andre områder.

Boligen har to fulle etasjer på 115 kvadratmeter hver, pluss utbygget kjeller og loft. Prisen endte 3,6 millioner kroner over prisantydning. Skavlan har alt overtatt eiendommen.

– Både selger og kjøper er veldig fornøyde, sier Svanemyr.

DN lyktes mandag ikke å få en kommentar til huskjøpet fra Skavlan eller selger Ragnhild Wang. (Vilkår)

Vil du løpe raskt i terrenget? Da er det to ting du må øve på.
Terrengløper Hans Kristian Smedsrød gir deg sine beste tips
02:40
Publisert: