Base Property, selskapet som kontrolleres av Stavanger-investoren Alfred Ydstebø, har inngått en samarbeidsavtale med det John Fredriksen-dominerte næringseiendom- og kjøpesenterselskapet Norwegian Property.

Avtalen omhandler utvikling av eiendommen Forusbeen 35 i Stavanger. 

Vil bygge leiligheter

Planen er ifølge en pressemelding fra selskapene å «bygge boliger og leiligheter til familier, seniorboliger, utleieleiligheter og naturlig tilhørende servicetjenester som dagligvarebutikk. I tillegg vil det bli kontorarealer tilrettelagt for neste generasjon arbeidsplasser», med ulike typer kontorfellesskap. Det skal etter planen også bygges ut parkarealer på tomten. 

I meldinger anslår Ydstebø at det kan bli rundt 250 boliger og et utbyggingsvolum på 38.000 kvadratmeter. Det samlede bruttoarealet er i dag 21.424 kvadratmeter. De første 14 årene var Forusbeen 35 hovedkontoret til oljeselskapet BP.

I 2000 ble Telenor leietager, frem til høsten 2015. Fra 2015 ble selskapet leid ut til bruk som asylmottak, og var Norges største i sitt slag.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Disse løper i Usain Bolts fotspor
Champs er Jamaicas største idrettsarrangement. Bak de kritthvite karibiske strendene, backbeatrytmer og lokalpils, kjemper Jamaicas yngste spurtfantomer som om livet stod på spill. Møt de raskeste menneskene i verden.
02:10
Publisert: