– Det er helt likeverdige alternativer. Det er en helt fantastisk situasjon, sier Bjørn-Erik Øye ved Prognosesenteret.

– Prisen på snitthytta er 1,7 millioner kroner. Men i denne statistikken er det inkludert hytter med lav standard. Til sammenligning kan du bygge en bra hytte for rundt 2,5 millioner kroner, så lenge du ikke kjøper tomt midt i slalåmløypa på Hafjell, sier han.

I 2016 ble 8.000 nye hytter påbegynt, det er et rekordhøyt antall og en av grunnene til prisutligningen.

– Det er et megastort tilbud på tomter i Norge, og prisveksten holder seg moderat. Kommunene er også mer positive, og beslutningslinjene er blitt kortere. Det virker som de lettere godkjenner hytteområder enn boligområder, sier han.

Øye mistenker imidlertid at kostnadspresset i bygg- og anleggsbransjen kan være i ferd med å endre seg, og at tomteprisene er på vei opp. Men om man vil bygge selv, har Øye en klar anbefaling for kvadratmeterprisen:

– Rundt 31.000 kroner inklusive tomt, men jeg vet det er de som klarer å bygge for lavere pris også. Folkehytta er mellom 2,5 og 3 millioner kroner og på 90 kvadratmeter, sier han.(Vilkår)

Moods of Norway-gründer i 2011: – Med blendende norsk natur og et rosa badekar kan det aldri gå feil
På det meste var Moods of Norway verdsatt til 540 millioner kroner. Så gikk de konkurs. I 2011 møtte DN gründerne bak det norske motehuset på en rosa båt for å snakke om suksessen. Les historien om klesmerket i lenken under.
03:26
Publisert: