«Fantastisk usjenert eiendom med over 100 meter strandlinje og privat brygge. Eiendommen har en aldeles nydelig, usjenert og attraktiv beliggenhet mot Mefjorden, med flott og vakker sjøutsikt over holmer og skjær», het det i salgsannonsen på Finn for strandeiendommen ytterst på Vesterøya i Sandefjord.

Og interessentene hev seg over objektet, for etter det Dagens Næringsliv kjenner til ble eiendommen solgt for 36 millioner kroner.

Det er hele 11 millioner kroner over prisantydningen på 25 millioner kroner.

– Dette er en veldig flott eiendom, og her har jeg nok bommet på prisantydningen, medgir eiendomsmegler Tore Solberg i Eiendomsmegler 1, som ikke ønsker å kommentere salgsprisen.

Slo prisrekorden

Etter det Dagens Næringsliv kjenner til er dermed både prisrekorden for Sandefjord og Vestfold slått.

I fjor sommer slo oljegründer og investor Brian Ole Jepsen sin egen Sandefjord-rekord da han kjøpte nabohytta for 33 millioner kroner.

Forrige Vestfold-rekord ble satt da Joakim Varner kjøpte hytta til malermester Martin Thorendal på Tjøme for 35 millioner kroner i 2011.

– Det spesielle med denne eiendommen er den store interessen. På en eiendom til 25–30 millioner kroner er det som regel en håndfull interessenter. Her har vi hatt visninger med 30 personer. Det synes jeg mildt sagt er spesielt, sier Solberg.

Hytta ble bygget i 1976 og renovert i 2001.
Hytta ble bygget i 1976 og renovert i 2001. (Foto: Karl Philip Kronstad)

– Er det mange som grunnet reiserestriksjoner trenger et sted å feriere i sommer?

– Det er mange som er klare for å kjøpe, men vi er ikke i nærheten av å kunne tilby så mye som markedet etterspør. Vi ser at det nå er et vindu for selgere som ikke har vært der før. De fleste, inkludert meg selv trodde dette med korona skulle legge en demper på markedet, i hvert fall i det øverste sjiktet, men det ser ut til å virke motsatt, sier Solberg.

Ser et vindu for nye selgere

I tillegg til hovedhytte følger en lekestue, redskapsbod og sjøbod med på kjøpet. Selve hytta har et bruksareal på 203 kvadratmeter og en tomt på åtte mål. Totalt er det syv soverom. Hytta ble bygget i 1976 og renovert i 2001.

Hytteeiendommen har usjenert beliggenhet med over 100 meter strandlinje og privat brygge.
Hytteeiendommen har usjenert beliggenhet med over 100 meter strandlinje og privat brygge. (Foto: Karl Philip Kronstad)

Prisene på hytter ved sjøen har ifølge Eiendom Norge hatt en ganske stabil prisutvikling de siste par-tre årene med tre prosent prisvekst i 2018 og 2,5 prosent i 2016. Men i år er interessen for dyre strandeiendommen ekstra stor, og en av årsakene er at nordmenn må tilbringe sommerferien hjemme i Norge.

I helgen sa eiendomsmegler Marius Berger til DN at han har aldri sett større etterspørsel etter sjøhyttene i indre Oslofjord.

Da hadde han nettopp solgt to hytter på Nakholmen, en av øyene rett utenfor Oslo. Begge ble solgt over prisantydning etter budkrig mellom interessentene. Den ene har et bruksareal på 34 kvadratmeter, og ligger midt på øya tett omkranset av naboer. Prisantydningen var på 3,5 millioner kroner, men endte opp med å bli solgt for 4,2 millioner kroner.

Den andre hytta var omtrent like stor, men var priset til fem millioner kroner. Den gikk 150.000 kroner over prisantydning etter at fire budgivere hadde kjempet om hytta.

Berger sa at han aldri har sett større etterspørsel etter hytter på byøyene.

– En av årsakene er at det ikke bygges mer i indre Oslofjord. Etterspørselen er større enn tilbudet. Jeg ser ikke bort fra at denne samfunnskrisen skaper en boom. Folk vil feriere i Norge i år, sa han.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.