Seriegründer, riggmegler og investor Erland P. Bassøe ville i juli i fjor selge luksushytta som ligger på en egen øy i Bursøsund i smult farvann ved Mågerø på Tjøme.

Eiendommen hadde en prisantydning på 40 millioner kroner. Nå er den solgt for 33 millioner kroner, bekrefter eiendomsmegler Tore Solberg i Eiendomsmegler 1 Sandefjord.

Den 136 kvadratmeter store fritidsboligen på Håholmen har blant annet seks soverom og to bad. Båthuset på 46 kvadratmeter har innlagt wc, stue og kjøkken.

Nest høyeste prisen som er oppnådd

– Det er en fantastisk eiendom, men den ligger på en øy. Markedet har da svart på det slik at de mente at 40 millioner var for mye og at 33 millioner var spiselig, sier Solberg til DN.

Han viser til at det likevel er en høy prisklasse. Dersom Bassøes hytte hadde blitt solgt til prisantydningen på 40 millioner kroner, ville det vært rekord på Tjøme, ifølge Solberg.

– 33 millioner er den nest høyeste prisen som noen gang er oppnådd på Tjøme. Så vidt meg bekjent er 35 millioner fortsatt den høyeste prisen som er oppnådd på en fritidseiendom på Tjøme, sier Solberg.

Solberg har i en årrekke solgt kostbare fritidseiendommer i Vestfold-skjærgården.

Brukt for lite

Hytta ligger på en egen øy på 25 mål, rett sør for kongen. Eiendommen har to sandstrender og et bryggeanlegg med syv til ni båtplasser.

– Bebyggelsen ligger for det meste på toppen av øya, så du har veldig flott utsikt, men ikke noe innsyn. Og eiendommen har sol fra tidlig morgen til sent på kveld, hvis den er fremme, da, sa Solberg til DN i fjor sommer.

Bassøe valgte å selge eiendommen fordi den ble brukt for lite, opplyste eiendomsmegleren til DN i fjor.

Hender at selgere må gå ned i pris

Solberg opplever markedet for hytter i øvre prisklasse som bra denne sesongen, og viser til at det i år er flere objekter til salgs.

– Jeg synes det er bra. I fjor var det nesten ingen hytter i dette segmentet for salg i det åpne markedet, det var denne og kanskje et par andre. I år har det blitt flere, sier eiendomsmegleren.

Samtidig trekker Solberg frem at eiendomsmeglerne i flere tilfeller har satt prisene før høyt.

– Det er ingen hemmelighet at vi har vært litt vel optimistiske på en del objekter. Markedet er ikke helt klar for det. Det hender jo at selgerne må gå ned noe, sier han. (Vilkår)

DNs Boligpanel om boligmarkedet for unge
Da må de huske én ting, sier DNs boligpanel. DNs boligpanel tipser unge mennesker om boligmarkedet.
01:56
Publisert: