Landstedet Brattholmen, som ligger på en liten øy rett ved populære Hankø i Østfold, ble i fjor lagt ut for salg med en prisantydning på 60 millioner kroner. Siden er prisantydningen på eiendommen satt ned en rekke ganger. I sommer ble summen satt til 29 millioner – en nedgang på 51,7 prosent.

Tidligere har det kommet bud på eiendommen på den 103 mål store øya på 46 millioner kroner, uten at et kjøp ble gjennomført.

Skjærgårdsidyll

Hytta er på 128 kvadratmeter og ble ferdigstilt i 2013. Strandhuset med tre sengeplasser ble totalrenovert i 2012.

Med eiendommen følger også et stort, nyere bryggeanlegg og tre bøyeplasser. Miniskjærgården med holmer og skjær rett utenfor øya tilhører også eiendommen.

Ved bryggeområdet er det dessuten godt opparbeidede og barnevennlige sandstrender.

Selger Pål Terje Gabrielsen ga ti millioner kroner for øya i 2006, og har siden brukt 15 millioner kroner på å oppgradere eiendommen.

Daglig leder og eiendomsmegler Fredrik Dyve i Privatmegleren Dyve & Partnere, som står for salget av eiendommen, har overfor Dagens Næringsliv tidligere beskrevet eiendommen som en eksklusiv skjærgårdsidyll som er få forunt, og privat luksus av det sjeldne.

– Veldig mange rike mennesker foretrekker å ha fritidseiendom i dette området. Det kan godt hende kjøperen vi ser etter sitter på Hankø yacht club, sa Dyve til DN i fjor sommer.

Da prisantydningen lå på 48 millioner kroner i mars, sa Dyve at prisnivået er i tråd med markedet og som «selger er fornøyd med».

– Et ekstremt sjeldent tilfelle

Selger ønsker fortsatt aktivitet rundt eiendommen og derfor ligger prisen der den ligger, sa Dyve til DN i slutten av august.

– Hvor vanlig er det at prisantydningen på slike type eiendommer må halveres for å få den ønskede aktiviteten?

– Dette er et ekstremt sjeldent tilfelle, svarte megleren.

Fredrik Dyve ønsket ikke å kommentere eiendomssalget da DN ringte ham 2. juledag.(Vilkår)

Her er D2s beste bilder fra 2017
02:33
Publisert: