I 2010 ga Sundt-arving Christian Gruner Sundt 24 millioner kroner for den 15 mål store strandeiendommen ved Steindalsfjorden, rett ved Blindleia.

Nå legger han den ut for salg med en prislapp på 27,5 millioner kroner.

- Eieren, Christian Sundt, er bosatt i USA og har tatt et valg om å selge eiendommen, sier eiendomsmegler Gustav Sædberg i Privatmegleren, som i en årrekke har solgt kostbare landsteder langs sørlandskysten.

Christian Sundt er sammen med søsteren Helene arving etter rederen Petter Sundt, og begge er å finne på milliardæroversikter.

På tomten er det stor mengder bygningsmasse som omfatter et hovedhus, to gjesteannekser, stor garasje og båtgarasje.

I tillegg inneholder eiendommen et stort renovert bryggeanlegg, egen sandstrand, et parkmessig hageanlegg og tennisanlegg.

Salget har steget 40 prosent

- Eiendommen ligger på landfast for seg selv på Trøe i Lillesand, sier Sædberg.

Eiendommen har boplikt.

- Sundt har bodd i USA og har aldri bodd på eiendommen selv, men har løst det ved å leie den ut, sier Særberg.

Koronaepidemien har både ført til at antallet hytter som legges ut til salgs i markedet har vært lavt denne sesongen, samtidig som en hel nasjon brått har måttet hasteplanlegge norgesferie.

For et par uker siden fastlo administrerende direktør Grethe Meier i Privatmegleren at dte ikke fantes tvil om at hytteprisene skal kraftig opp.

- Jeg ser andre har anslått at prisene skal opp 15 prosent i år. Ut fra våre tall vil jeg si det ser ut som sjøhytteprisene kan stige mer enn 20 prosent i år, sa Meier til DN.

I perioden mai til 19. juni 2020 ble det ifølge Eiendom Norge solgt 715 sjøhytter, noe som er 40,2 prosent flere enn i samme periode i 2019.

- Har opplevd et oppsving

Sædberg erfarer det samme.

- Vi har opplevd et oppsving i hyttemarkedet denne sesongen. Både i rimelig og dyr prisklasse. De dyrere eiendommene sitter nok likevel litt lengre inne å kjøpe, det er ikke noe du bare kjøper for å kjøpe, sier Sædberg.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.