Schumacher, som ble alvorlig skadet i en skiulykke i romjulen ifjor, vil nå kvitte seg med familiens tidligere fristed i Norge.

– Dette var det eneste stedet der han kunne reise og komme bort fra mediene. Her kunne barna stå på ski alene og han kunne spille fotball. Familien brukte den særlig mye på vintrene før barna begynte på skolen, sier eiendomsmegler Petter Birkrem i Privatmegleren, som har salgsoppdraget.

Formel 1-legende

Tyske Michael Schumacher, som er Formel 1-verdensmester syv ganger, bygde luksushytta i Trysil på midten av 90-tallet. Her bodde han og familien i flere måneder i løpet av året. Han var også med å trene med fotballaget Nybergsund Idrettslag. Schumacher bidro økonomisk da Nybergsund Idrettshall ble bygd.

Michael Schumachers hytte i Trysil har blant annet garasje for seks–syv biler, spa og treningsrom.
Michael Schumachers hytte i Trysil har blant annet garasje for seks–syv biler, spa og treningsrom. (Foto: Privatmegleren)
Etter at barna kom i skolealder, har hytta ifølge Birkrem ikke vært like mye i bruk. Hytta har ikke vært utleid, men en norsk venn av familien skal ha hatt tilgang på den de senere årene.

Fritidseiendommen på 3,4 mål grenser mot skibakken, mens hytta med primærareal på 645 kvadratmeter har håndlaftede tømmervegger, garasje med plass til seks–syv biler i tillegg til leke- og treningsrom i kjelleren med tilhørende spa.

– Kjøkkenet, i tradisjonell stil, er håndlaget i Tyskland slik at det skal se gammelt ut, men er fullt ut funksjonelt med innebygde hvitevarer fra Gaggenau, sier Birkrem.

Han synes det er 645 intime kvadratmeter.

Formel 1-­ verdensmesteren Michael Schumacher. Foto:
Formel 1-­ verdensmesteren Michael Schumacher. Foto: (Foto: Bongarts/Getty Images)
– Hytta er delt opp med en egen del for familien og en for gjester. Det er en hytte hvor du kan kose deg med familien, og det føles ikke som å gå gjennom store ballsaler, sier han.

Planen var ifølge Birkrem å legge ut hytta for salg på nyåret i år, men salget ble lagt på is da Schumacher for snart et år siden havnet i koma etter en skiulykke. For seks måneder siden våknet Schumacher av koma, men han er fortsatt sterkt skadet. VG siterte denne uken en tidligere kollega av Schumacher som sier den tidligere Formel 1-føreren ikke kan prate og sitter lammet i rullestol. Birkrem ønsker ikke å kommentere selgerens helsetilstand.

Tre dyre hytter

Dette er ikke den eneste fritidseiendommen med prislapp på tosifret millionbeløp som er til salgs i nabolaget. Nærmeste nabohytte har ligget ute for salg siden før sommeren med en prislapp på 22,5 millioner kroner. Hytta, som tilhører den danske flaskevannmillionæren Allan Feldt, er imidlertid bare halvparten så stor som Schumachers.

Eiendomsmegler Eklund, som har salgsoppdraget på denne hytta, har også et annet hyttepalass til salgs i Trysil. Denne hytta ble bygget av den avdøde forretningsmannen Svein Erik Bakke, er på 700 kvadratmeter og har egen vinkjeller. Den ble i forrige uke lagt ut for salg med en pris på 24 millioner kroner.

Dermed konkurrer tre dyre hytter om oppmerksomheten, i et svært begrenset marked.

– Jeg mener Schumachers hytte har et fortrinn med tanke på størrelsen, standarden, beliggenheten og ikke minst en meget spesiell historie. Du tar over et ikons private familieeiendom, som inneholder alt du kan drømme om av fasiliteter, sier Birkrem.

Les også:


Gunhild Stordalen: «Hvis jeg ikke dør, hvordan kommer livet mitt til å bli?»
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Vimpelcom-partner dømt til seks års fengsel

Nå blir disse billigere