– Hvis man har grublet noen år, nå er tiden inne for å selge. Folk må gå mann av huse for å finne seg noe, sier eiendomsmegler Tore Solberg i Eiendomsmegler 1.

I helgen satte han ny prisrekord for hytter i Sandefjord.

Eiendomsmilliardær Åge Thoresens hytte på Vesterøya ble solgt med en prisantydning på 32,5 millioner kroner pluss omkostninger.

– Den gikk over takst. Ikke så mye, men noe, sier Solberg som ikke ønsker å opplyse hvem kjøper er.

Thoresen kjøpte hytta i 2003 for snaut 13 millioner på tvangssalg, går det frem av eiendomsregisteret. Thoresen har bygget opp sin formue i Aka-konsernet i stor grad på kjøp av eiendommer som han i hovedsak leier ut til dagligvare. Thoresen meldte utvandring til Spania i fjor, men opplyser til DN at han nylig har meldt tilbakeflytting til Norge.

Slo nabo-rekord

– Det er en fantastisk flott og sjelden eiendom, flat med gressplen helt uti vannet, med sandstrand og bryggeanlegg og bra bebyggelse, sier Solberg om hytta på 168 kvadrat og en tomt på 9,5 mål.

Åge Thoresen kjøpte hytta i 2003 for 12,75 mill. på tvangssalg
Åge Thoresen kjøpte hytta i 2003 for 12,75 mill. på tvangssalg (Foto: Anette Asbjørnrød/Inviso for Eiendomsmegler1)

– Det var bra interesse. Det er ikke hundrevis av kjøpere i den prisklassen, men her var det overraskende mange. Til slutt sto det mellom to budgivere. Jeg var happy med det, sier Solberg.

Eiendomsmegler Tore Solberg satte ny rekord i Sandefjord i helgen, men ikke personlig rekord.
Eiendomsmegler Tore Solberg satte ny rekord i Sandefjord i helgen, men ikke personlig rekord. (Foto: Johannes Worsøe Berg)

Med en pris over 33 millioner ble den forrige prisrekorden fra 11 år siden slått. Den ble satt av naboeiendommen til den som ble solgt i helgen. Rekordsetter den gang var den danske oljegründeren Brian Jepsen, som bladde opp 32 millioner kroner før han rev huset som sto og bygget nytt.

Lange lister med kjøpere

Eiendomsmegleren tror fjorårets fantastiske og solrike sommer har løftet markedet markant.

– Det er helt, helt, helt klart at sommeren i fjor var den beste markedsføringen vi kunne få for fritidseiendommer. Alle ønsker seg en hytte i Vestfold, og det finnes ingen bedre steder enn i Sandefjord.

En tomt på 9,5 mål og 60 meter sandstrand med eget byggeanlegg lokket kjøpere
En tomt på 9,5 mål og 60 meter sandstrand med eget byggeanlegg lokket kjøpere (Foto: Anette Asbjørnrød/Inviso for Eiendomsmegler1)

Solberg har lange lister med kjøpere.

– Veldig mange vil kjøpe, men det ligger veldig få eiendommer ute i alle priskategorier. I prisklassen over 15 millioner er det nesten ikke eiendommer å få, sier Solberg.

Etter salget i helgen, ligger det nå ute fire fritidseiendommer ved sjøen på Finn.no med en prisantydning på mer enn 20 millioner kroner:

  • Generasjonshytte i Kragerø – 24 millioner
  • Prinsesse Märthas Bloksberg på Hankø – 35 millioner
  • Hytte på Kariodden på Hankø – 35 millioner
  • Hytte på Tjøme: 25,75 millioner

Solberg mener de langt fleste hyttesalgene er knyttet til generasjonsskifte.

– Veldig ofte er det en hytte som i sin tid ble kjøpt for en slikk og ingenting, og så har prisene steget til himmels, og så er det vanskelig for noen av barna å kjøpe ut de andre.

Disse vil knapt finne bedre anledning til å selge enn nå, tror Solberg.

– Å selge i dette markedet kan bøte på noe av sorgen ved å selge noe av det kjæreste de eier av jordiske gods, ved at man får en svært god pris, sier Solberg. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.