I september meldte Dagens Næringsliv at eiendommen Auen Vasiusholmen i Lillesand kommune ble solgt for 15,5 millioner kroner, 2,5 millioner kroner over prisantydning

Over 20 personer var interesserte i å sikre seg den lille holmen med en enkel hytte med oppgraderingsbehov i Blindleia.

Torstein Tvenge med familie som har sikret seg nok en bit av sørlandskysten.
Torstein Tvenge med familie som har sikret seg nok en bit av sørlandskysten. (Foto: Mikaela Berg)

Nå er det klart at det er investor Torstein Tvenge med familie som har sikret seg nok en bit av sørlandskysten.

– En heftig budrunde

Ifølge Fedrelandsvennen har investor Torstein Tvenge siden 1980-tallet investert tungt i fritidseiendommer i Blindleia.

Avisen har tidligere skrevet at Tvenge sammen med barna Magnus, Marianne og Annicken eier Blindleia-eiendommer for over 100 millioner kroner.

Ny eier av eiendommen er selskapet Reka as, som eies av selskap Tvenge eier sammen med barna.

– Vi var jo litt spente på hvordan dette skulle gå ettersom det er sent i sesongen. Men det ble en heftig budrunde som varte i et drøyt døgn før eiendommen var solgt. Så det gikk fort, fortalte eiendomsmegler Liv Walle hos DNB Eiendom i Lillesand DN i september.

Den 3,3 mål store eiendommen består av en enkel hytte på 50 kvadratmeter, en sjøbod på 30 kvadratmeter med oppholdsrom og bad, samt en redskapsbod.

– Flotte bryggeanlegg

Slik beskrives eiendommen i salgsprospektet: «Usjenert, egen holme med utsikt både ut mot havet samt inn mot Blindleia. Flotte bryggeanlegg med veldig gode solforhold, mange unike plasser på øya hvor en kan nyte sommeridyllen samt felles badebukt.»

Auen Vasiusholmen er for øvrig naboholmen til Haraldsholmen som norskamerikaneren Bjørn Krogh Borgen (81), som blant annet er storaksjonær i Hafjell/Kvitfjell-konsernet Alpinco, kjøpte for tett på ti millioner kroner i 1996. Det var den gangen en soleklar prisrekord for en fritidseiendom i Blindleia.

Torstein Tvenge ønsker ikke å kommentere kjøpet overfor DN.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.