Eiendomsmilliardær Aage Thoresen har hatt en aktiv sommer i det norske hytte- og boligmarkedet.

I mai ga han først 67,5 millioner kroner for den 385 kvadratmeter store penthouseleiligheten til den fallerte krafttraderen Einar Aas på Tjuvholmen i Oslo.

Deretter sto han for årets dyreste salg av feriested ved sjøen da han solgte sin fasjonable strandeiendom på Vesterøya i Sandefjord til hyttenabo Brian Ole Jepsen for 33 millioner kroner. Dette er tidenes dyreste hyttehandel i Sandefjord.

Nå er det klart at Thoresen i sommer har bladd opp svimlende 44 millioner kroner for en gigantisk hytte på Geilo. I tillegg betalte han fire millioner kroner for møbler og inventar.

– En svært hyggelig pris

– Vi synes eiendommen har en fantastisk beliggenhet på Geilo, skriver Thoresen i en kommentar fra Hardangervidda med dårlig dekning.

I samme slengen kjøpte han to tilliggende eiendommer for til sammen syv millioner kroner, så hele handelen kom på 55 millioner kroner.

– Det ser jeg på som en svært hyggelig pris for to byggeklare, store tomter på Kikut, skriver Thoresen til DN.

Thoresen har bygget opp sin formue i Aka-konsernet i stor grad på kjøp av eiendommer som han i hovedsak leier ut til dagligvare. Thoresen meldte utvandring til Spania i fjor, men har opplyst til DN at han nylig har meldt tilbakeflytting til Norge.

Selger er eksreder og investor Tore Rygh Gard, som nylig kjøpte seg en annen Geilo-eiendom for 30 millioner kroner.

Thoresens 4,3 mål store rekordeiendom på Geilo har et boareal på 780 kvadratmeter, og rommer blant annet fem soverom og fem bad.

Gard satte selv prisrekord da han ga 35 millioner kroner for hyttepalasset i 2014. Kort tid etter ga han, ifølge eiendomsregisteret, henholdsvis 3,1 og 3,15 millioner for to tilliggende eiendommer. Dermed betalte Gard samlet 41,25 millioner kroner for eiendommene.

– Ingen over ingen ved siden

– Han har fått en fantastisk eiendom. Dette er kanskje den kuleste eiendommen på Geilo, sier eiendomsmegler Christian Haatuft i Eiendomsmegler 1 Geilo, som sto for salget utenfor det åpne markedet.

Ifølge Haatuft er eiendommen en innertier på alle tenkelige måter.

– Du kan gå rett ut i langrennsløypa og alpinbakken. Det er solrikt og du har utsikt. Hytta ligger som et Soria Moria-slott der oppe, sier Haatuft.

Haatuft bekrefter også at dette er ny prisrekord for en hytte omsatt i fjellheimen.

– Her er det ingen over ingen ved siden, fastslår Haatuft.

På topplisten over dyre fjellhyttekjøp

Thoresen er i ikke fremmed for å bla opp i fjellheimen. I 2014 ga han 32,5 millioner kroner for jakt- og fiskehytten Breivassbu på Hardangervidda med 22.000 mål stor eiendom.

I juli omsatte Haatuft 11 eiendommer for til sammen 100 millioner kroner.

– Så det ble grei omsetning til tross for forsøk på ferie innimellom, sier Haatuft.

Ifølge megleren har det vært god aktivitet også i august.

– Til tross for handelskrig og børsuro vil folk til fjells, så jeg er ikke bekymret for fjellhyttemarkedet, sier Haatuft.

Siste utgave av den årlige fjellhyttestatistikken fra Eiendom Norge, lagt frem i februar i år, viste at prisene på fjellhytter her til lands hadde steget 4,4 prosent det siste året. Ifølge rapporten har Øyer kommune med Hafjell vært den dyreste fjelldestinasjonen det siste året. Her var medianprisen 3,5 millioner kroner. På plassen bak følger Hol kommune med destinasjonene Geilo og Ustaoset. Her var medianprisen på solgte hytter 3,5 millioner kroner.

Artikkelen er oppdatert med opplysningen om at Thoresen ga fire millioner kroner for møbler og inventar.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.