Etter tre år på markedet fikk Europris-arving Dag Høili (50) endelig solgt landstedet sitt i Blindleia i slutten av oktober.

Opprinnelig prisantydning var 40 millioner kroner, men prakteiendommen ble solgt for 25 millioner kroner. Kjøper var administrerende direktør Robert Hvide Macleod (39) i John Fredriksens tankrederi Frontline.

Magnus Reitan, Rema 1000-arving, solgte Norefjell-leiligheten sin til Robert Hvide Macleod.
Magnus Reitan, Rema 1000-arving, solgte Norefjell-leiligheten sin til Robert Hvide Macleod. (Foto: Gunnar lier)

Etter nesten to år på markedet og to priskutt ble også den 300 kvadratmeter store Norefjell-leiligheten til Rema 1000-arving Magnus Reitan (43) solgt på samme tid.

Nå er det klart at Macleod også kjøpte denne fritidsboligen. Opprinnelig prisantydning var 25 millioner kroner, men Macleod fikk Reitans leilighet for tilbudsprisen 16,25 millioner kroner.

Rabatt på 23,75 millioner

Om det ikke er snakk om «bare lave priser», ble det i hvert fall «mer til overs» for tankrederisjefen. Han kan notere seg for en samlet rabatt på 23,75 millioner kroner for de to eiendommene.

Dag Høili, Europris-arving, solgte landstedet sitt i Blindleia til Robert Hvide Macleod.
Dag Høili, Europris-arving, solgte landstedet sitt i Blindleia til Robert Hvide Macleod. (Foto: Øyvind Elvsborg)

Dag Høili betalte i sin tid 17,5 millioner kroner for den 12,6 mål store strandeiendommen i Blindleia. Siden gjennomførte han en omfattende totalrenovering både innen- og utendørs.

Hovedhuset og sjøboden har et samlet bruttoareal på 551 kvadratmeter.

Reitan kjøpte den 300 kvadratmeter store Norefjell-leiligheten for 9,3 millioner kroner i 2007.

Leiligheten over to plan ligger i hjertet av Norefjell Alpinanlegg og er ifølge salgsprospektet «meget påkostet».

Solgt villa for 42 millioner

I november ble det også tinglyst at Macleod solgte Madserud allé 13 for 42 millioner kroner til eiendomsutvikler Espen Aubert.

Det er også registrert to andre boliger på Macleod og konen i Madserud allé, kjøpt for henholdsvis 36 millioner kroner i 2012 og 24 millioner kroner i 2015.

Robert Hvide Macleod ønsker ikke å kommentere saken.

Robert Hvide Macleod, Frontline-sjef, kjøper luksuseiendommer.
Robert Hvide Macleod, Frontline-sjef, kjøper luksuseiendommer. (Foto: Gunnar Blöndal)

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.