Høsten 2018 ble det kjent at prinsesse Märtha Louise skulle selge strandeiendommen Bloksberg på Hankø i Fredrikstad kommune.

Prinsesse Märtha Louise.
Prinsesse Märtha Louise. (Foto: Terje Bendiksby/NTB Scanpix)

Før salgsarbeidet kom skikkelig i gang verserte det spekulasjoner om at eiendommen kunne være verdt opptil 70 millioner kroner. Da den ble lagt ut på det åpne markedet i vår, var takst og prisantydning satt til 35 millioner kroner.

Etter en hel sommer på markedet er det klart at ingen så langt har vært villige til å bla opp noe i nærheten av prisantydning, og nå er eiendommen trukket fra markedet for sesongen.

– Kommenterer ikke pris

– Vi har tatt annonsen bort fra Finn.no fordi sesongen er over – uten at den er solgt, sier advokat Torbjørn Ek, som er eiendomsmegleren som håndterer salget.

– Den har ligget lenge ute til 35 millioner kroner. Vil dere vurdere å gjøre noe med prisen?

– Jeg kommenterer ikke pris på denne eiendommen. Vi får se når den eventuelt annonseres på nytt neste sesong, hvis den ikke er solgt før den tid. Det er mange som er ute og ser på den, sier Ek.

– Ingen planer om å endre

Sommerhuset som ble bygget i 1918 har vært i kongefamiliens eie siden 1947, og ble overført til Märtha Louise i 2001.

Feriestedet er totalt på 400 kvadratmeter fordelt på et hovedhus i to etasjer samt gjestehus. Ifølge prospektet har eiendommen åtte soverom og flere bad, samt et saltvannsbasseng på 48 kvadratmeter.

Den 15 mål store tomten inkluderer også lang strandlinje, egen brygge og båthus.

Ek oppgir at han fortsatt skal stå for salget.

– Det er ingen planer om å endre på det, sier Ek.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.