Skarvegløtt i Budalen på Geilo er nok en gang lagt ut på det åpne markedet. Hytta, som er blitt forsøkt solgt i ti år, er nå satt ned fra 46 millioner kroner til 39 millioner kroner.

Opprinnelig var hytta priset til 60 millioner kroner, og har nå blitt satt ned med til sammen 21 millioner kroner.

Til sammenligning gikk den dyreste fjellhytta solgt det siste året på 21,75 millioner kroner.

– Den har vært kåret til en av Norges flotteste hytter og holder en eksepsjonell høy standard. Byggeledere har estimert at verdien som gikk til for å bygge det i dag ville vært 90 millioner kroner, så relativt sett er det et godt kjøp, sier eiendomsmegler Kristian Karlsrud i Krogsveen.

Da hytta var ferdigbygd i 2005 hadde investor og tidligere eier av Scandinavian Beverage Group, Steinar Mikkelsen, brukt over 40 millioner kroner på den 700 kvadratmeter store hytta.

Mikkelsen er far til rallykjører Andreas Mikkelsen og tidligere importør av pappvin.

I et prospekt fra slutten av 2016 skrev megleren at det da ville kostet nær 90 millioner kroner å bygge noe tilsvarende, et tall som ble bekreftet av byggherre Lars Ødegård Teigen.

Fire ganger uten hell

Mikkelsen kan imidlertid ikke bruke hytta, grunnet sykdom, noe han selv tidligere har vært åpen om.

Hyttepalasset er flere ganger blitt forsøkt solgt.

– Han har investert såpass mye, og forsøkt å få igjen noe for det. Så får vi se hva reduksjonen nå får å si, sier Karlsrud.

  • I 2008 ble den lagt ut for 60 millioner kroner, uten at Nils Nordvik i Nordvik & Partners lyktes med å finne en kjøper.
  • I 2012 ble prisantydningen kuttet til 45 millioner kroner, men heller ikke da lyktes megleren – denne gang Miguel Vivot Sørholt, som da jobbet i Privatmegleren, å finne en kjøper.
  • I 2014 forsøkte Hans Houeland fra Eklund Oslo New York å selge boligen, men uten hell.
  • Megler Kristian Karlsrud i Krogsveen gjorde et første forsøk på å selge hytta for 46 millioner kroner i 2016, men heller ikke han lyktes. Nå skal Karlsrud på ny forsøke å finne en kjøper.

Karlsrud sier at det har vært visninger og bud på eiendommen tidligere, men at det ikke har nådd selgers forventninger.

40.000 arbeidstimer

DN har tidligere skrevet at Mikkelsen skal ha brukt to år og 40.000 arbeidstimer på å bygge eiendommen. Skarvegløtt ble tegnet av arkitekt Finn Sandmæl og ligger på en høyde med vestvendt utsikt mot alpinanlegget på Geilo og Hallingskarvet.

– Det er en prisklasse der det ikke er veldig mange kjøpere, så det kan være tilfeldigheter som avgjør noen ganger. Det er den desidert flotteste hytta som er å få kjøpt i Norge nå, så vi håper vi er på et nivå nå som gjør at vi får landet en kjøper i løpet av vinteren, sier Karlsrud.

Hemsedal har oppnådd de høyeste gjennomsnittsprisene for fjellhytter det siste året, ifølge ferske tall Ambita har utarbeidet for Dagens Næringsliv. Der gikk gjennomsnittshytta for 3,3 millioner. Deretter følger Hol med Geilo og Sirdal med 3,1 millioner kroner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Derfor trener baneløperen heller på en sti i skogen
Det har flere fordeler, mener friidrettsutøver Silje Fjørtoft.
01:46
Publisert: