Eiendomskonsernet Merkantilbygg Holding, som Pål Georg Gundersen (66) eier 66 prosent av, leverte i fjor et resultat før skatt på 151 millioner kroner. Aldri før har selskapet hatt et så høyt resultat. Det investerte samme år 432 millioner kroner i nye prosjekter, mot 599 millioner kroner året før.

– Det skjer mye hele tiden, selskapet er i en rivende utvikling, sier Gundersen, som er gründer og styreleder i selskapet.

På Geilo eier Gundersen de tre hotellene Vestlia Resort, Highland Lodge og Bardøla Høyfjellshotell.

Merkantilbygg eier og forvalter også eiendommer i Oslo, Moss og Stavanger. I Oslo eier Gundersen Frogner House Apartments og i Stavanger eier han hotellet Lagårdsveien Hotelldrift, under Park Inn-konsernet. I tillegg er eiendomsinvestoren 50 prosent eier av et hotell på Gran Canaria.

I fjor økte omsetningen med 22 prosent og driftsresultatet økte samtidig 19 prosent. Omsetningen besto i hovedsak av realisasjon av eiendom i Oslo. Tidligere i År skrev DN om hvordan Gundersen solgte leiligheter for 50 millioner kroner samme dag som de ble lagt ut for salg.

– Jeg er godt fornøyd med både resultat og avkastning, skriver Gundersen i en tekstmelding til DN.

Gundersen er kjent for å være glad i kunst og i fjor kjøpte han ny kunst for totalt 65 millioner kroner. Totalt har han gjennom konsernet en beholdning på kunst til en verdi av 222 millioner kroner

Han har siden tidlig 1990-tallet bygd opp en av de største private samlingene med håndkolorerte trykk av Edvard Munch, og har en rekke trykk fra Munchs gullalder som regnes fra perioden 1895 til 1902.(Vilkår)

– Når de kommer i land og lurer på hvor høyt over havet de er
Turistsjef i Geiranger Ove Skylstad forteller hva som kjennetegner bobilturisten og cruiseturisten.
02:06
Publisert: