Flere eiendomsmeglerkontorer kunne notere knallsterke omsetningstall i januar og februar. Etter en liten dupp i mars, venter de nå stor pågang fra nordmenn som søker hyttedrømmen etter påskeferie i fjellheimen. 

– Når folk har vært i fjellet og sett 15 centimeter med nysnø og hatt en god opplevelse tenker de kanskje vi skal kjøpe oss noe her. Så begynner de å søke på nettet når de kommer hjem, sier eiendomsmegler Stig Svartor i DNB Eiendomsmegling Lillehammer.

I påsken la kontoret ut en hytte på 168 kvadratmeter for 7,5 millioner kroner hvor de allerede har holdt fire visninger. 

– Det er oftere budrunder enn det har vært før og eiendommene selges raskt, sier Svartor. 

Venter flere salg etter påske

På Geilo har eiendomsmegler Jannike Herleiksplass i Herland Eiendom Geilo hatt så mange interessenter i påsken at hun et par ganger har måttet droppe privatvisninger. 

– Det har vært veldig bra trafikk. Vi har hatt masse folk på visninger. Det ser ut som at det blir en veldig god påske, sier Herleiksplass. 

Hun regner med at folk nå skal hjem å få bekreftelse i banken, og venter flere salg etter påske. 

Ifølge Herleiksplass er det leiligheter fra tre til fem millioner kroner og hytter i det øvre segmentet – opptil 12,5 millioner kroner – det har gått mest av rundt påsketider. 

I fjor satt flere av de største hyttedestinasjonene rekord i omsetningen av fritidsboliger. De første månedene i 2017 lover godt for en ny rekordnotering for Herleiksplass. 

– Foreløpig ligger vi litt foran i fjor. Jeg har en følelse av at første kvartal blir tilsvarende eller bedre enn i fjor. Det hadde vært gøy med en ny «all-time-high», sier hun. 

Fra 750.000 til 10 millioner

Eiendomsmegler Christian Haatuft ved Eiendomsmegler 1 Geilo har også hatt en bra start på året, men påsken i år har ikke helt vært den samme. 

– De tre første månedene i år var copy paste sammenlignet med i fjor. Det har absolutt vært bra med folk oppover i påsken også, men det var kanskje enda mer trykk i fjor. Jeg merker det er noen som har valgt andre steder for påskeferien, sier Haatuft. 

Eiendomsmegler Christian Haatuft i Eiendomsmegler 1 Geilo.
Eiendomsmegler Christian Haatuft i Eiendomsmegler 1 Geilo. (Foto: Pål Harald Uthus)

I de første tre månedene i fjor solgte eiendomsmeglerkontoret 50 fritidseiendommer for til sammen 168,5 millioner kroner. I år solgte de 51 fritidsboliger for til sammen 170 millioner kroner.

Ifølge Haatuft har de interessenter i alle prisklasser. 

– Vi har visning på en hytte til 750.000 kroner i morgen. I går solgte vi en hytte til 10 millioner, sier fjellmegleren. 

Krever rekordpris for minihytte dnPlus

Legger ut 60 leiligheter på Beitostølen

På Beitostølen i Valdres la megler og partner Marit Wangensten i Privatmegleren Valdres ut et prosjekt på 60 leiligheter uken før påsken. Hun har allerede solgt tre leiligheter, og nå venter hun at flere går unna når påsken er over. 

Partner Marit Wangensten i Privatmegleren Valdres.
Partner Marit Wangensten i Privatmegleren Valdres. (Foto: Frank Mo)

– Det er mange som har hentet prospektet og flere som har vært og sett på tomten. Det kommer til å utløse flere salg etter påsken, sier hun. 

Leilighetene ligger til salgs fra 2.090.000 kroner til 5,9 millioner kroner og de første enhetene vil være ferdig allerede til jul. 

Ifølge Wangensten har det de siste årene vært så stor etterspørsel etter leiligheter på Beitostølen at det hoper seg opp med folk som er på utkikk. 

– Det har vært så lite at det går bort med en gang og selges til flere hundre tusen over takst. Det blir positivt for markedet å få i gang et så stort prosjekt, sier Wangensten. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Prosjekt Aasgarden på Beitostølen med 60 leiligheter fra 2.090.000 kroner til 2.900.000 kroner.
Prosjekt Aasgarden på Beitostølen med 60 leiligheter fra 2.090.000 kroner til 2.900.000 kroner. (Foto: VY)
Hytte på 168 kvadratmeter i Nedre Vesleslåa 22 på Hafjell. Prisantydning 7,5 millioner kroner.
Hytte på 168 kvadratmeter i Nedre Vesleslåa 22 på Hafjell. Prisantydning 7,5 millioner kroner. (Foto: Lars Marius Bækkevold/DNB Eiendom)
Når er sausen ferdig?
00:45
Publisert: