Forrige måned omtalte DN Martin Tesli (41), som sammen med sin fetter og kusine eier en 110 kvadratmeter stor hytte på Lindøya i Oslo.

Hytta, som eiendomsmegler Marius Berger i Eie Eiendomsmegling Vinderen trodde kunne sette ny prisrekord, ble lagt ut for salg i begynnelsen av august og har så langt hatt én visning.

Men etter den første visningen ble hyttas prisantydning blitt satt ned fra opprinnelige 15 millioner kroner til 13 millioner kroner.

– Vi fikk ikke hull på byllen etter den første visningen, sier Berger.

Han legger til at interessenter synes prisen var for høy, ettersom det er beregnet en rehabiliteringskostnad på cirka to millioner kroner. Ifølge eiendomsmegleren er dette også en av grunnene til at prisantydningen ble senket. Det har ikke blitt mottatt noen konkrete bud, opplyser megleren.

Ny visning

– Tesli er helt komfortabel med å senke prisnivået, og fulgte mitt råd om å gjøre det, sier Berger.

I tillegg peker han på nabotomten, som i fjor ble solgt for 17 millioner, som en annen grunn til at denne tomten nå er nede i 13 millioner.

– De to eiendommene er ganske identiske, men forskjellen er standarden på bygningsmassen. Den som ble solgt i fjor hadde gjennomgående god standard, sier Berge.

Videre opplyser eiendomsmegleren at de har fått signaler fra interessenter om at det var for mye å gjøre til den opprinnelige prisen.

– Men det er ikke sånn at den er falleferdig, tvert imot.

– Du sa tidligere til DN at denne hytta kunne sette ny prisrekord, men dette er vel ikke tilfelle lenger?

– Det ligger ikke an til det, men man skal aldri si aldri. Vi får se hva som skjer fremover.

Berger informerer at flere interessenter har meldt seg etter at prisen ble satt ned.

Kjøpte hytta for 8000

Den 4,8 mål store strandeiendommen med utsikt mot Bygdøy og indre havn kom i familiens eie for 8000 kroner i 1929.

Men høye vedlikeholdskostnader og for lite hyttetid når ferieukene er fordelt, var ifølge Tesli grunnen til at familien nå i sommer ble enige om å selge.

Da nabohytta ble solgt i fjor var det ny rekord; den 3,8 mål stor strandeiendommen med en 129 kvadratmeter stor hytte ble solgt for 17 millioner kroner, tre millioner over prisantydning.

På de sentrumsnære øyene Nakkholmen, Lindøya og Bleikøya i Oslo ligger det rundt 550 ettertraktede småhytter. Turen ut tar omtrent 20 minutter med ferge fra Aker Brygge. Bare for de siste fire årene er prisstigningen på småhyttene blitt anslått til 50 prosent.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.