Brian Jepsen (63) har kjøpt nytt krypinn på Skarpsno i Oslo rett under Gimlehøyden på Frogner som er kjent for å ha landets høyeste kvadratmeterpriser. Jepsen ga 61 millioner kroner for den nær 500 kvadratmeter store leiligheten.

Det finnes ikke mange leiligheter på ett plan av den størrelsen i hovedstaden. Blant de få som kan matche Jepsen, er fergereder Olav Nils Sunde (66) som ga 236,5 millioner kroner for 1200 kvadratmeter over to etasjer i Kavringen Brygge på Tjuvholmen i 2013.

Selger er matvarearving Lars Staff (58) som har gjort en rekke lukrative salg av sine privatboliger de seneste årene. Han kjøpte den for 35 millioner kroner av skipsreder Axel Eitzen i 2013, men skal ifølge Finansavisen ha lagt et tosifret antall millioner kroner i oppussing av leiligheten som består av to seksjoner. Avisen skrev allerede januar 2017 at den var solgt til en ukjent eier for 61 millioner kroner, men boligen er ikke tinglyst på Brian Jepsen før nå.

Ga rekordpris i Sandefjord

Den danske oljegründeren har gravd dypt i lommene for å sikre seg noen av landets mest ettertraktede eiendommer. I slutten av mai i år ble det kjent at Jepsen bladde opp 33 millioner kroner for den 183 kvadratmeter store fritidsboligen til dagligvaregründer og eiendomsmilliardær Aage Thoresen (65) i Sandefjord. Den ligger på en 9,5 mål stor tomt med 60 meter strandlinje og er den dyreste fritidseiendommen omsatt ved sjøen her til lands denne sesongen. Thoresen kjøpte hytta på tvangssalg i 2003 for snaut 13 millioner.

Slo sin gamle hytterekord

I 2007 satte Jepsen også prisrekord for fritidsboliger i Sandefjord da han ga 32 millioner kroner for naboeiendommen til den han kjøpte i mai i år, en fasjonabel strandeiendom på Vesterøya. Jepsen rev i etterkant skipsredervillaen som sto der og skal ha brukt over 20 millioner kroner på å bygge en ny herregård med 660 kvadratmeter bygningsmasse på den 13 mål store tomten med tennisbane, utendørsbasseng og 100 meter strandlinje. All eksisterende bygningsmasse ble revet selv om den ifølge eiendomsmegler Tore Solberg den gang var i god stand. Jepsen står fortsatt oppført som eier av denne eiendommen i Sandefjord.

Investoren var tidligere styreleder i oljeselskapet Altinex og solgte i 2007 sine aksjer i selskapet for over en halv milliard kroner. Han har figurert på lister over Norges rikeste.

Det har ikke lyktes DN å komme i kontakt med Brian Jepsen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.