2,5 millioner kroner kostet leiligheten på 17 kvadratmeter, som ligger på Grünerløkka. Prisantydningen var 150.000 kroner lavere – på 2,35 millioner. Inkludert fellesgjeld ender kvadratmeterprisen på 159.000 kroner.

Tidligere var leiligheten et forretningslokale.

– Prisen var ganske høy i utgangspunktet. Jeg trodde nok at vi fikk prisantydning, men ikke så mye mer enn det. Men sånt skjer når to stykker forelsker seg i en bolig, og det endte veldig bra, sier megler Helene Solberg i DNB Eiendom.

Hun opplyser at salget ser ut til å være blant dem med høyest kvadratmeterpris i Oslo i de siste fem årene.

Til tross for prisnedgang på boligmarkedet, fikk selger Magnus Rudling en god pris for leiligheten. 
Til tross for prisnedgang på boligmarkedet, fikk selger Magnus Rudling en god pris for leiligheten.  (Foto: Foto: DNB Eiendomsmegling)

Det var ikke spesielt stor pågang på hverken visning eller annonsen for leiligheten, opplyser Solberg. Hun sier at de imidlertid var heldige og fant to som var svært interessert. 

– Det ble en liten budkrig, sier Solberg.

– Det er både en veldig lykkelig kjøper og selger, sier hun.

Tror markedet er i ferd med å ta seg opp

Var skeptisk 

Svenske Magnus Rudling er selgeren, og er strålende fornøyd etter salget. Han var ikke så sikker på at det skulle bli enkelt. 

– Jeg var veldig skeptisk til å få den solgt i det hele tatt siden markedet har vært så dårlig, sier Rudling. 

Magnus Rudling er strålende fornøyd etter salget. 
Magnus Rudling er strålende fornøyd etter salget.  (Foto: Ari King)

Boligprisen i Oslo har falt 7,1 prosent siden april. Etter en lang periode med enorm vekst har boligmarkedet i hovedstaden gått kraftig tilbake. Fra februar 2016 til februar 2017, var prisveksten i hovedstaden på hele 24 prosent.

Mye for salg

Utbudet stiger også. I juli ble det lagt ut 981 boliger for salg i Oslo, mot 673 juli i 2016. Ved utgangen av juli lå det 2708 Oslo-boliger til salgs på Finn.no, videre opp fra 2547 i juni. 

Til sammenligning var utbudet i hovedstaden på 819 boliger i juni 2016 og 1123 juni 2015.

– Det kjennes som om utbudet er veldig stort og folk er avventende, sier Rudling. 

Han har tidligere leid den ut, og forteller at mange har vært interessert i å leie. Imidlertid er ikke boligmarkedet like hett som leiemarkedet. Dermed var salget en stor opptur. 

– Det er veldig koselig, som man sier på norsk, sier svensken.(Vilkår)

Trumps pressekonferanse endte i munnhuggeri
Da Donald Trump holdt pressekonferanse om opptøyene i Charlottesville endte pressekonferansen i munnhuggeri med pressen. Trump la skylden for de voldelige demonstrasjonene på begge parter i striden om en statue av sørstatslederen Robert E. Lee.
01:42
Publisert: