Halgrim Thon, som er nevø av eiendomsmilliardæren Olav Thon, var tidligere administrerende direktør i Thon-gruppen. Etter å ha jobbet i onkelens eiendomsselskap i 32 år, startet han for seg selv, og har siden tjent gode penger på eiendomsutvikling og aksjeinvesteringer gjennom selskapet Hathon Holding.

I 2017 leverte Thons Hathon Holding sitt beste resultat noensinne, men i 2018 ble det minustall i regnskapene.

– Resultatet i 2018 er negativt, men bortsett fra tap på børsporteføljen, er bakgrunnen hovedsakelig rehabilitering i noen av byggene våre som følge av nye avtaler og forlengelser, sier Halgrim Thon til DN.

Han understreker imidlertid at investeringene som nå er gjort vil materialisere seg i økte leieinntekter i fremtiden.

Røde tall

Konsernet Hathon Holding fikk et resultat før skatt på minus 41,5 millioner i kroner mot 82,8 millioner i pluss året før. Inntektene falt også, fra 73,8 millioner i 2017 til 65,2 millioner i 2018.

– Leieinntektene i fjor var noe lavere enn normalt på grunn av rehabilitering av Rådhusgaten 2 i Oslo og Torvet 1 i Tønsberg, sier Thon.

– For meg er det én aksje på Oslo Børs og det er Hydro, som er en nøkkelbedrift i norsk industri, sa Thon til DN i fjor forbindelse med 2017-regnskapet. Ved årsskiftet 2016/17 hadde han Hydro-aksjer verd 56 millioner kroner. Siden har det gått nedover med Hydro.

Hathon Holding

I 2018 hadde Hathon realiserte aksjegevinster som bidro positivt med 16,9 millioner kroner, mot 11,6 millioner året før, mens urealiserte, negative verdiendringer på aksjer bidro med minus 30,9 millioner (15,7 millioner i 2017), står det i årsregnskapet.

«Investeringen i Norsk Hydro bidrar med en betydelig andel av nedgangen her», heter det i årsberetningen.

– 2018 var et bra år for oss som driver med eiendom, men Hydro-aksjen gikk det dessverre ikke like bra med, sier Thon.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.