– Det er god interesse, men det er ikke helt vilt. De fleste hyttene har gått litt over prisantydning. Av hyttene vi har lagt ut for salg i år, er det bare én vi ikke har solgt så langt, sier eiendomsmegler Tormod Møller i Møller & Partners i Fredrikstad, som har solgt den dyreste ferieboligen ved sjøen hittil i sesongen.

Nylig betalte Pål Terje Gabrielsen prisantydningen på 22 millioner kroner for den landfaste strandeiendommen ved Engelsviken, rett nord for Gabrielsens ferieøy og Hankø.

Ifølge prospektet har den nesten seks mål store eiendommen blant annet 50 meter strandlinje, sandstrand og dypvannsbrygge med plass til flere båter.

Selve hytta på 242 kvadratmeter har blant annet seks soverom og utendørs jacuzzi.

Selger også markedets dyreste hytte

Like sør for sitt nye landsted selger også Gabrielsen det som er det desidert dyreste landstedet ved sjøen som er til salgs i det åpne markedet.

I fjor sommer la han landstedet Brattholmen rett ved ettertraktede Hankø ut for salg med en prisantydning på svimlende 60 millioner kroner.

Ingen kjøpte landstedet i løpet av sommermånedene, og annonsen ble trukket fra markedet i fjor høst.

I år ble prakteiendommen lagt ut for salg igjen for 48 millioner kroner.

Gabrielsen ga ti millioner kroner for den 103 mål store øya i 2006, og har siden brukt 15 millioner kroner på oppgradere eiendommen til dagens høye standard.

Dermed kan han fortsatt tjene 23 millioner kroner på kjøpet om han får prisantydning, selv etter det saftige priskuttet.

Gabrielsen gjorde god gevinst da han solgte seg ut av optikervirksomheten sin i 2008.

Mange salg over ti mill.

De siste ukene er det solgt 35 fritidsboliger ved sjøen som har kostet mer enn fem millioner kroner her til lands. Åtte av disse kostet mer enn ti millioner kroner, ifølge en oversikt Dagens Næringsliv har utarbeidet. Mange meglere har rapportert om at det har vært en gods start på årets sjøhyttesesong.

I Kragerø er det de siste ukene solgt en hytte til drøyt 19 millioner kroner og en til drøyt 15 millioner kroner.

– Beliggenheten avgjør det meste. Når du har toppbeliggenhet, er det populært, sier eiendomsmegler Tormod Møller. 

Han påpeker også at fasiliteter som vann, kloakk og bilvei helt frem blir stadig viktigere for å oppnå de beste prisene.

– Dette skyldes selvfølgelig at man dermed lettere kan bruke hytta større deler av året, og ikke kun i sommermånedene, sier Møller.

DN lyktes ikke i å få en kommentar fra Gabrielsen fredag.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.