Landstedet Brattholmen, som ligger på en liten øy rett ved populære Hankø i Østfold, ble i fjor lagt ut for salg med en prisantydning på 60 millioner kroner. Siden er prisantydningen på eiendommen satt ned en rekke ganger. Nå ligger summen på 29 millioner – en nedgang på 51,7 prosent.

Tidligere har det kommet bud på eiendommen på den 103 mål store øya på 46 millioner kroner, uten at et kjøp ble gjennomført

Hytta er på 128 kvadratmeter og ble ferdigstilt i 2013.

Gir ikke opp

Da prisantydningen lå på 48 millioner kroner i mars, sa daglig leder og megler Fredrik Dyve i Privatmegleren Dyve & Partnere at prisnivået er i tråd med markedet og som «selger er fornøyd med».

– Jeg har ikke mer å tilføre enn hva jeg har sagt før. Selger ønsker fortsatt aktivitet rundt eiendommen og derfor ligger prisen der den ligger, sier Dyve til DN mandag.

 – Hvor vanlig er det at prisantydningen på slike type eiendommer må halveres for å få den ønskede aktiviteten?

– Dette er et ekstremt sjeldent tilfelle, svarer megleren.

Få eiendommer i markedet

Selger Pål Terje Gabrielsen ga ti millioner kroner for øya i 2006, og har siden brukt 15 millioner kroner på å oppgradere eiendommen. Skulle eiendommen nå bli solgt til prisantydning, ligger gevinsten på rundt fire millioner kroner.

I juli skrev DN at det er solgt om lag 20 fritidsboliger ved sjøen i prisklassen ti millioner kroner og oppover denne sommeren. Halvparten av disse har kostet 15 millioner kroner eller mer. På den tiden lå prisen på eiendommen ved Hankø på 32 millioner kroner.

Eiendomsmegler Jan Olav Birkenes i DNB Eiendom Lillesand, som solgte en eiendom i Lillesand for 25,5 millioner i sommer, uttalte forrige måned at det er et godt marked for eiendommer i den høyere prisklassen.

– Samtidig registrerer vi at det nesten aldri har vært så få eiendommer ute for salg. Bortfall av arveavgiften kan være en årsak, men det skyldes også at flere velger å satse mer tid på ferie her hjemme, sa Birkenes.(Vilkår)