Med liten kuling fra øst sto sjøsprøyten høyt over bryggen på landstedet til Princess-arvingen Hanne Madsen (47) på Hesnes i Grimstad torsdag morgen, da tiden var kommet for befaring.

Aktor Hans Tore Høviskeland fra Økokrim (til høyre) ledet an da tiltalte, forsvarere og dommere torsdag var på befaring på hytta utenfor Grimstad der Princess-arvingen Hanne Madsen er tiltalt for å ha begått en rekke ulovligheter. Bak Høviskeland følger blant andre advokatene Ole Magnus Heimvik og Max Henrik Jespersen.
Aktor Hans Tore Høviskeland fra Økokrim (til høyre) ledet an da tiltalte, forsvarere og dommere torsdag var på befaring på hytta utenfor Grimstad der Princess-arvingen Hanne Madsen er tiltalt for å ha begått en rekke ulovligheter. Bak Høviskeland følger blant andre advokatene Ole Magnus Heimvik og Max Henrik Jespersen. (Foto: Tomm W. Christiansen)

Madsen er tiltalt av Økokrim for en rekke ulovlige inngrep innenfor 100-metersbeltet i forbindelse med bygging av ny hytte og etablering av tennisbane på eiendommen hun hadde fått overdratt fra hennes far, Per Werner Madsen (76), noen år tidligere.

Forholdene Madsen er tiltalt for, har en strafferamme på to års fengsel.

Hele historien startet med denne bryggen som er såpass værutsatt at Madsen-familien ønsket å bygge en molo på andre siden av pynten. Det endte i stedet med ny hytte til ti millioner og straffesak mot Hanne Madsen.
Hele historien startet med denne bryggen som er såpass værutsatt at Madsen-familien ønsket å bygge en molo på andre siden av pynten. Det endte i stedet med ny hytte til ti millioner og straffesak mot Hanne Madsen. (Foto: Tomm W. Christiansen)

Krever millioner

Følget fra Aust-Agder tingrett omfattet nær 20 personer inkludert arkitekt og byggmester. De to sistnevnte sitter på tiltalebenken som følge av at bøter og inndragning disse ble ilagt, ikke ble akseptert. Under befaringen fikk aktørene se plassen foran hytta der Madsen fikk støpt tennisbane i betong på over 500 kvadratmeter. Det var tennisbanen som etter tips til kommunen førte til politianmeldelse og ransaking hos de tiltalte, som så avslørte at også hytta var bygget for stor.

Det er tingrettsdommer ved Aust-Agder tingrett, Øyvind Strand, og hans to meddommere som skal ta stilling til hvem som eventuelt skal straffes for ulovlighetene knyttet til hytta i bakgrunnen.
Det er tingrettsdommer ved Aust-Agder tingrett, Øyvind Strand, og hans to meddommere som skal ta stilling til hvem som eventuelt skal straffes for ulovlighetene knyttet til hytta i bakgrunnen. (Foto: Tomm W. Christiansen)

Tennisbanen er nå fjernet på byggmesterens regning. Byggmesteren, som også bygget hytta, mener Grimstad kommune har skylden for at betongdekket ble støpt uten søknad. Den samme byggmesteren har fått et personlig krav mot seg fra hytteeier Madsen på tre millioner kroner i kjølvannet av denne saken.

Grimstad-arkitekten Bengt Michalsen, som er far til byggmesteren, har i retten erkjent at hyttas kjellerareal ble noe større enn omsøkt.

– Vi gjorde bevisst en ulovlighet. Men graden av ulovlighet var ubetydelig, hevdet han ifølge Agderposten og la til at han er svært skuffet over at hytteeier Madsen legger all skyld for ulovlighetene på ham.

Straffesaken avsluttes med prosedyrer fredag.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Arkitekturprofessor om Røkkes skyskraper-drøm:
– Den som er høyest, er best. Behøver ikke si mer
01:19
Publisert: