Etter fire dager i retten, var det fredag formiddag klart for prosedyrene i saken mot Hanne Madsen (47). Hun og familien eier interiørkjeden Princess sammen med Stein Erik Hagens Canica.

Madsen var i likhet med hennes byggmester, arkitekt og et entreprenørfirma tiltalt for ulovlig bygging av både hytte og tennisbane på hennes eiendom på Hesnes utenfor Grimstad.

Skal være avskrekkende

Aktor Hans Tore Høviskeland fra Økokrim tok til orde for at allmennpreventive hensyn taler for en streng reaksjon mot Madsen.

Økokrim mener Hanne Madsen skal straffes med 45 dagers fengsel fordi hytta i bakgrunnen ble større enn omsøkt samt at hun fikk bygget en stor tennisbane uten å søke.
Økokrim mener Hanne Madsen skal straffes med 45 dagers fengsel fordi hytta i bakgrunnen ble større enn omsøkt samt at hun fikk bygget en stor tennisbane uten å søke. (Foto: Tomm W. Christiansen)

– Jeg frykter at man ikke klarer å avskrekke andre fra å begå lignende straffbare handlinger dersom straffen blir for mild. Det er slik i denne typen saker at folk vurderer hvor stor risikoen er for oppdagelse og hvor streng straffen er dersom det blir oppdaget. Dersom straffen blir streng, er det min påstand at svært mange vil avstå fra å begå slike handlinger, argumenterte Høviskeland og la til at Økokrim mener det er klart at både Madsen og hennes byggmester bør idømmes fengselsstraff.

– Så hva er riktig straff i vår sak, spurte Høviskeland, før han la ned påstand om 45 dagers fengsel både for Madsen og hennes byggmester. I tillegg kommer saksomkostninger etter rettens skjønn. I tillegg ble det lagt ned påstand om bot og inndragning på til sammen 460.000 fra byggmesterfirmaet, 240.000 fra arkitekten og 440.000 fra entreprenøren.

Max Henrik Jespersen fra Advokatfirmaet Elden er Hanne Madsens forsvarer. Foto: Tomm W. Christiansen/DN
Max Henrik Jespersen fra Advokatfirmaet Elden er Hanne Madsens forsvarer. Foto: Tomm W. Christiansen/DN (Foto: Tomm W. Christiansen)

Madsens forsvarer, Max Henrik Jespersen fra advokatfirma Elden, mente fredag ettermiddag at deler av det Madsen er tiltalt for er foreldet og at hans klient ikke kan lastes for de øvrige forholdene, inkludert bygging av tennisbane, ettersom hun stolte på at arkitekt og byggmester sørget for at alle arbeidene var lovlig utført.

Jespersen la derfor ned påstand om at Hanne Madsen må frifinnes.

Tidligere Rema-kjøpmann: – Utrolig at det går an å behandle folk på den måten
Jan Knut Einarsen hadde drevet Rema-butikken i over 26 år og hadde planer om at sønnene skulle overta driften. Men Rema ville noe annet. - Jeg er fryktelig skuffet, sier han.
02:28
Publisert:

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.