Det har knapt gått ett år siden Holmenveien 21 ble solgt sist gang, til eiendomsselskapet Villa Alvim. Nå skal praktvillaen trolig skifte eier på nytt, og er lagt ut med en prisantydning på 57 millioner kroner.

Solgt fire ganger på under 12 år

Det har vært høy omløpshastighet på Holmenveien 21 de siste årene. I 2006 ble eiendommen solgt av tidligere styreleder i gruveselskapet Intex Resources Jan Vestrum, som i fjor ble tiltalt for korrupsjon i Høyesterett.

Vestrum pusset opp boligen og fikk den taksert til 55 millioner kroner. I 2014 kom han i kontakt med Anita og Hans-Fredrik Bassøe som kjøpte boligen for 41 millioner kroner. Bassøe fikk en betydelig rabatt av Vestrum som da hadde kreditorer som krevde deler av huset.

Anita og Hans Fredrik Bassøe har kjøpt flere villaer i den samme prisklassen og driver blant annet med eiendomsprosjekter. I 2014 solgte paret den tidligere eiendommen sin i Holmenkollen for 75 millioner kroner til Frank Mohn-arving Louise Mohn og daværende ektemann Erik Bertrand Larssen som er en kjent mentaltrener. Fire år tidligere kjøpte Bassøe den for 16,5 millioner.

Huset på nær 1000 kvadratmeter kan selges for femte gang siden 2006 om det blir solgt igjen.
Huset på nær 1000 kvadratmeter kan selges for femte gang siden 2006 om det blir solgt igjen. (Foto: Roger Sandvær / Studio Oslo)

Anita og Hans-Fredrik Bassøe pusset opp villaen i Holmenveien, som nå er til salgs, betydelig under sitt eierskap. Men allerede i september 2016, under to år etter at de kjøpte, ble eiendommen lagt ut med en prisantydning på 50 millioner.

Finansavisen skrev i fjor at Bassøe solgte huset for 50,2 millioner kroner før jul 2016, men at den ukjente kjøperen hadde problemer med å gjøre opp for seg.

Selges av eiendomsselskap

Eiendommen ble i stedet kjøpt av eiendomsselskapet Villa Alvim for et ukjent beløp våren 2017.

Villa Alvim ønsket å bruke eiendommen som kontorlokaler mens den ble pusset opp over lengre tid, og søkte om tillatelse for dette i november i fjor. I år fikk selskapet avslag på bruksendring av hele boligen fra Oslo kommune. Selskapet ønsket så å få tillatelse til å bruke 1. etasje som kontorlokaler, og dette har Plan- og bygningsetaten stilt seg positiv til.

Villa Alvim er deileid av Rasmus Øystein Os, Erik Klaveness og Petter og Helge Mørck. Styreleder Os ønsker ikke å kommentere salget av Holmenveien 21.

– Jeg lar megler svare på spørsmål om eiendommen, sier Os til DN.

Nær 1000 kvadratmeter nybarokk

Huset, som ble bygget i 1915, rommer nær 1000 kvadratmeter. Tomten er på nesten fire mål. Huset er pusset opp, men har samtidig bevart den nybarokke stilen. Gulvet på kjøkkenet har for eksempel i senere tid fått lagt et 200 år gammelt gulv, importert fra et kloster i Nederland.

Nå søkes det om å bygge arker på loftet. Eiendomsmegler Erlend Sørlie fra Sem & Johnsen Eiendomsmegling tror det kan øke verdien på eiendommen om det blir godkjent.

– Det er en pågående prosess som ikke er konkludert, men byantikvaren i Oslo har stilt seg positiv til saken, skriver Sørlie i en mail til DN.

– Vokser ikke på trær

Han tror det er gode muligheter å få solgt den romslige villaen til prisantydning, og sier at han allerede har vært i samtale med flere interessenter.

– Det har vært mye omsetning i det dyrere prissegmentet i det siste. Derfor har vi har stor tro på denne eiendommen også. Slike eiendommer vokser ikke på trær, men som alltid er det markedet som bestemmer, forteller Sørlie.(Vilkår)

Audi R8 plus: Et klinisk våpen på veien
Audi R8 Plus Spider har også et kunstverk av en motor.
01:60
Publisert: