– Vi er midt i en salgsprosess som forandrer seg fra time til time. Så langt har vi solgt 31 leiligheter der 13 ligger på over ti millioner kroner, sier boligdirektør Jørgen Blix i Oslo S Utvikling, selskapet bak boligprosjektet Vannkunsten i Bjørvika.

Salgsstart ble utsatt da boligmarkedet falt i 2017, men prosjektet ble lagt ut for salg like over påske. Prislisten gikk ut 4. april.

Hittil er det solgt leiligheter for 298,5 millioner kroner. Av dette ble et mindre antall toppleiligheter solgt for rundt 100 millioner kroner i første kvartal. Etter påske har selskapet solgt leiligheter for rundt 200 millioner kroner.

God aktivitet

Kvadratmeterprisen ligger i første salgstrinn på mellom 96.500 til 157.500 kroner, hvor toppleilighetene har en pris på mellom 10 til 24 millioner kroner.

Så langt er det solgt totalt 31 leiligheter for 298,5 millioner kroner av boligprosjektet Vannkunsten.
Så langt er det solgt totalt 31 leiligheter for 298,5 millioner kroner av boligprosjektet Vannkunsten. (Foto: Illustrasjon: Tegnestuen Vandkunsten)

– Vi registrer at det har vært veldig god aktivitet i øvre prissjikt og god aktivitet på toroms og leiligheter generelt. Vi har både solgt den billigste og den dyreste leiligheten, forteller han.

Nå selges 63 leiligheter fordelt på tre hus. Prosjektet Vannkunsten består av til sammen 214 leiligheter i ni hus.

– 50 prosent salg er innen rekkevidde og vi vil innen kort tid nå 300 millioner kroner av en salgsverdi på rett over 600 millioner kroner, sier Blix.

Prosjektet skal etter planen stå ferdig om to år.

Endring i markedet

Salget av nyboliger steg én prosent i februar i år, sammenlignet med samme år i 2017 viser statistikk fra Boligprodusentenes Forening om salg og igangsetting av nye boliger.

Fra januar til februar steg nyboligsalget med 41 prosent. Før det var det ti måneder med sammenhengene fall i salget. Tirsdag neste uke kommer Boligprodusentenes Forening med boligstatistikken for 2018.

Blix forteller at de har opplevd en stor endring i markedet siden årsskiftet.

Boligdirektør Jørgen Blix i Oslo S Utvikling.
Boligdirektør Jørgen Blix i Oslo S Utvikling. (Foto: Anti Inc as)

– Dette prosjektet kunne vi ha salgsstartet i slutten av 2017 om vi hadde ønsket det, men det var en generell usikkerhet i markedet. Vi ønsker å komme godt i gang fra start når vi først lanserer prosjektet.

I 2017 la Oslo S Utvikling også ut boligprosjektene Dronninglunden og Eufemias plass i Bjørvika.

– Vi har solgt noen her siden nyttår, men ikke mange. Det er naturlig at kjøperne vil orientere seg i flere prosjektet i et lokalmarked som Bjørvika hvor det er flere alternativer, sier han.

Ettersom det ikke kommer flere prosjekter for salg på en god stund har han tro på at det kommer flere salg i byggeprosjektene utover våren. Han forteller at det har vært stor interesse rundt planene og prisene til Vannkunsten.

Så langt har Oslo S Utvikling solgt 70 prosent av 138 leiligheter i Dronninglunden. Leilighetene skal stå klare høsten 2019. (Vilkår)

Derfor blir fripolisene dine forvaltet dårlig
Anita Hoemsnes forklarer deg hva fripoliser er og hvordan de best kan forvaltes.
01:53
Publisert: