Harald Rønneberg eier fra før en hytte på Fjellsnaret i Uvdal, men satset i fjor på å bli hytteutbygger i området.

Da kjøpte han fem hyttetomter like ved Uvdal skisenter gjennom sitt firma Basic Holding as. Tomteprisen lå på totalt 3,75 millioner kroner.

Rett før vinterferien i februar sto to av hyttene ferdige og ble lagt ut for salg, men så langt er ingen av dem solgt, skriver Laagendalsposten.

De to hyttene er like innvendig og ble lagt ut for salg til med en prisantydning på 5,25 millioner og 4,95 millioner kroner. Nå er prisene justert ned til henholdsvis 4,95 og 4,65 millioner.

– Har ikke dårlig tid

– Vi har ikke dårlig tid. Uvdal er helt fantastisk. Dette området på toppen av Uvdal Skisenter er helt nytt, og de som ender opp med å kjøpe disse hyttene får virkelig mye kvalitet, glede og beliggenhet for pengene, sier Rønneberg til Laagendalsposten.

Eiendomsmegler Christian Haatuft hos Eiendomsmegler 1 opplyser imidlertid at flere har vært på visning, men at det ennå ikke har kommet noe bud.

– Vi er blitt veldig glade i Uvdal og synes det er gøy å få muligheten til å være med på utviklingen her oppe. Vi har hatt hytte her siden 2015 og synes det er et fantastisk område, skrev Rønneberg i en tekstmelding til DN i oktober i fjor.

Flere kjente hytteeiere i samme område

Andre kjente hytteeiere i området er tidligere toppalpinist Finn Christian Jagge og kronprinsparet, som også eier en hytte på Fjellsnaret. Rønneberg har flere ganger intervjuet kronprinsparet, og var konferansier på den såkalte Skaugumfestivalen i 2013 – da kronprins Haakon feiret sin 40-årsdag.

Basic Holding eier også mindre aksjeposter i selskapene Avenyen Holding as og Mosvold Lanka Estate as, som driver med eiendomsutbygging fra Kristiansand. Begge er kontrollert av eiendomsinvestor Kurt Mosvold (51).

Ifølge årsregnskapet økte verdien på Basic Holding as markedsbaserte aksjer med litt over én million fra 2016 til 2017.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.