Oppdatering søndag kveld: DN skrev fredag kveld at prisen på boligen er på rundt 250 millioner kroner. Etter det DN nå kjenner til, er riktig pris på boligen 225 millioner kroner.

Oppdatert 28.05.20 med Kristine Furuholmens eierandel på 50 prosent.

I 2007 bygget hedgefondforvalter Thor Johan Furuholmen og ektefellen Kristine Furuholmen en gigantvilla med et bruksareal på 1229 kvadratmeter helt ytterst på Bygdøy utenfor Oslo. Luksusboligen er en av landets største i privat eie, og den er nå solgt.

Etter det DN erfarer skal prisen ligge på rundt 225 millioner kroner, noe som gjør det til Norges dyreste eneboligsalg noen gang.

Prisantydningen var 250 millioner kroner, og for noen få dager siden ble det tinglyst et sikringspant på 270 millioner.

Salget ble gjort av Nils Nordvik i Nordvik Eiendomsmegling og Anders Langtind i Privatmegleren.

– Kjøper og selger er veldig fornøyd. Dette er en av Norges flotteste eiendommer med en unik beliggenhet på Bygdøy, sier Nordvik.

Etter det DN kjenner til har boligen ligget ute på det lukkede markedet i mellom åtte og ti uker. Nordvik kaller det en «fin prosess med kjøper og selger».

– Alle er fornøyde, sier Nordvik. Han og Langtind har dermed gjennomført sitt største salg noensinne.

Thor Johan Furuholmen er ifølge Kapital listet som Norges 242. rikeste person, og hadde ved utgangen av 2019 en nettoformue på 1,3 milliarder kroner.

Finansavisen omtalte salget først.

Thor Johan Furuholmen er ifølge Kapital Norges 242. rikeste person.
Thor Johan Furuholmen er ifølge Kapital Norges 242. rikeste person. (Foto: Gunnar Blöndal)

Luksus i to separate bygg

Eiendommen består av to separate bygninger og har et bruksareal på 800 kvadrat. Bygningsmassen består av fem etasjer – to etasjer over bakken, to underetasjer og en kjelleretasje.

Under hele bygningen er det et stort garasjeanlegg med boder, lager og teknisk rom. Det er utgang til terrasser fra alle etasjene. Boligen har svømmehall med spa-avdeling og hagestue, og består ellers av blant av stor vinkjeller og trimrom.

Ifølge prospektet er det meget høy standard på innredninger, overflater, utstyr og konstruksjoner med utstrakt bruk av betong, heltre eik og store glassflater. Alle innredninger og detaljer er tegnet, tilpasset og bygget til boligen.

Tomten er over flere nivåer og parkmessig opparbeidet med plen, prydbusker og trær. «Bygningsmassen er tilpasset terrengets fall og åpner seg mot sjøen. Stor flat plen mot sjøen i retning sydvest med strandlinje og molo med bryggeanlegg. Det er anlagt uteplass med fast grill og utekjøkken på denne delen av hagen», står det i prospektet.

Eiendommen har sol fra morgen til kveld med panoramautsikt mot fjorden. Det er en egen gangsti ned til privat brygge med egen strandlinje og svømmebasseng.

Tomten er på 8,3 mål, og bare omkostningene for salget er på 6,2 millioner kroner.

Vurderer å flytte utenlands

Thor Johan Furuholmen er gründer av hedgefondet Explora Capital Management. TJF, som han gjerne kalles, har også arvet betydelige verdier av faren Thor Furuholmen, og forvalter flere tusen kvadratmeter næringseiendom i Oslo, hvor Oslo Vinterpark på Tryvann er en av dem.

– Ja, det er spektakulært, men jeg synes dette er privat, og ønsker derfor ikke å kommentere det. Huset er viktig for meg og familien, men vi vil gjerne holde en lav profil, sa Thor Johan Furuholmen da DN skrev om gigantvilla-prosjektet høsten 2007. Ifølge DNs opplysninger skal det ha kostet 120 millioner kroner å føre opp luksusboligen som han og kona begge står oppført som eiere av med en halvpart hver.

Grunnen til salget er ifølge Finansavisen fordi hedgefondforvalteren vurderer å flytte utenlands.

– Vi vurderer å flytte utenlands. Det handler om livsstil, og jeg tror det er bra for barna å ha bodd utenlands. Vi har bodd i utlandet før også, sa Furuholmen til avisen i januar.

Overfor avisen ønsket han da ikke å kommentere en eventuell pris.

– Det handler ikke om skatt. Jeg er veldig fornøyd med norsk beskatning. Jeg mener det er begrenset hva man tjener på å flytte. Det handler om at vi har lyst til å flytte ut, sa han til avisen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.