Ivar Tollefsens eiendomskonsern Heimstaden Bostad kjøper 599 eiendommer med nesten 29.000 hjem i Tyskland, Sverige og Danmark. Det melder selskapet søndag kveld.

Eiendommene kjøpes fra svenske Akelius, for til sammen 91,6 milliarder norske kroner, og eiendomsporteføljen generer 2,8 milliarder kroner i årlige leieinntekter.

Avtalen skal finansieres gjennom eksisterende kontantbeholdning, 24,5 milliarder kroner i ny aksjekapital og et toårig brolån på 65 milliarder kroner.

Lidenskapelige innbyggere

Det er 98 prosent belegg i eiendommene, og Heimstaden-sjef Patrik Hall er tilsynelatende glad også for leietagerne selskapet får med på kjøpet:

– Vi er glade for å kunne annonsere denne anskaffelsen på tvers av fem blomstrende og attraktive europeiske byer med rik kultur, sterk økonomisk vekst og lidenskapelige innbyggere med engasjement for byene sine og samfunnet forøvrig, uttaler han i en pressemelding.

Det er ventet at avtalen vil landes i desember, med forbehold om godkjenning.

Den nye aksjekapitalen i Heimstaden Bostad stammer fra eksisterende aksjonærer i form av eierselskapet Heimstaden (8,5 milliarder), KPA Pension (8 milliarder), Alecta (7,1 milliarder) og den svenske pensjonsmyndigheten (1,25 milliarder).

Går inn i Hamburg

Den nye eiendomsporteføljen er i byer der Heimstaden er til stede fra før, med unntak av Hamburg:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

  • 14.000 hjem i Berlin
  • 3500 hjem i Hamburg
  • 4100 hjem i Malmø
  • 1000 hjem i København