Det er Christian Ringnes-dominerte Eiendomsspar som selv kjøper aksjene fra søsknene Christian (41) og Helene (39) Sundt.

Ifølge en melding fra selskapet omfatter handelen 1,5 millioner aksjer fra hver av søsknenes selskaper CGS Holding as og Helene Sundt as med en pris på 400 kroner per aksje.

Helene Sundt (39) har i likhet med broren Christian vært blant Eiendomsspars største aksjonærer. Nå selger begge seg kraftig ned.
Helene Sundt (39) har i likhet med broren Christian vært blant Eiendomsspars største aksjonærer. Nå selger begge seg kraftig ned.
Christian Sundt.
Christian Sundt.

Etter handelen eier søsknene fortsatt 788.000 aksjer hver i selskapet til en samlet verdi av 630 millioner kroner.

Arvet fem milliarder

Christian og Helene Sundt er barn av skipsreder Petter C.G. Sundt som sammen med fetteren Morten Bergesen drev rederiet Bergesen frem til det ble solgt i 2003. Da Sundt døde i 2007 arvet de to barna verdier for rundt fem milliarder kroner som de blant annet har investert i en rekke eiendommer i hovedsak gjennom selskapet Sundt as. Ved utgangen av 2016 opplyste dette selskapet at den samlede porteføljen var verdt 12,2 milliarder kroner. Søsknene har investert sammen med Christian Ringnes i en årrekke der særlig oppkjøpet og senere børsnoteringen av det svenske hotelleiendomsselskapet Pandox har gitt ekstraordinær god avkastning selv om utviklingen i 2018 ikke var like god.

– Vi har opplevd en sterk verdiøkning på våre eiendomsinvesteringer og før nedsalget utgjorde disse 70 prosent av samlede verdier. Nå ønsker vi å spre investeringene for å skape en bedre balanse, skriver administrerende direktør Leiv Askvig i Sundt as i en epost til DN.

– Hvordan vil den nye balansen se ut?

– Det må vi eventuelt komme tilbake til. Vi har vært aksjonær i Eiendomsspar siden 1994 og dette er første gang vi selger aksjer. Vi har fremdeles stor tro på selskapet og vil ikke foreta ytterligere nedsalg, skriver han.

– Et stort beløp

Christian Ringnes (64) sier Eiendomsspar ikke på noe tidspunkt har vært fremmed for å kjøpe egne aksjer.

– Det har bare vært et spørsmål om det er mer fornuftig å kjøpe egne aksjer enn å kjøpe flere eiendommer ute i markedet. Og vi mener altså at det er billigere å kjøpe aksjer, sier han.

– Er det er uttrykk for at du mener det er blitt vel dyrt å kjøpe eiendom?

– Ja, det er utvilsomt dyrt der ute. Det har det vært lenge, men det synes ikke å dempe kjøpelysten, sier Ringnes.

– Dere kjøper for 1,2 milliarder?

– Ja, og det er et stort beløp. Om ikke for Oljefondet, så er det mye penger for oss. Men vi har god likviditet både før og etter denne handelen, sier Ringnes. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Slik ser det ut inne i vognene etter togulykken på Storebæltsbroen
00:34
Publisert: