Therese Johaug (29) kjøpte i sommer en større enebolig i Holmenkollveien. Prisen endte på 18,8 millioner kroner, viser Bisnode Norges eiendomsregister.

Eneboligen ble av Privatmegleren Dyve & Partners betegnet som en «Påkostet praktvilla med majestetisk utsikt», og ligger drøye 20 minutter i gangavstand unna skianlegget på Holmenkollen.

Johaug, og kjæresten Nils Jakob Hoff, leier på Finn.no ut gjestehuset på den nykjøpte eiendommen.

– Vi ønsker ikke å kommentere det, skriver Johaugs manager, Jørn Ernst, i en sms til DN.

Prisantydningen på boligen lå på 17 millioner kroner, og sluttprisen endte altså 1,8 millioner over det. Boligen ble i juni omtalt i en artikkel på Hegnar.no, men da var ikke Johaug oppgitt som kjøper.

«Usedvanlig innholdsrik»

– Dette var en prosess som selger og kjøper har vært veldig fornøyde med, sa partner og eiendomsmegler hos Privatmegleren Dyve & Partners, Carl Sveistrup, til Hegnar.no den gang.

Sveistrup ønsker ikke å kommentere saken overfor DN.

Ifølge boligannonsen har Johaugs nye enebolig primærrom på 264 kvadratmeter og et bruttoareal på 400 kvadratmeter. Den er «usedvanlig innholdsrik» med «majestetisk utsikt over byen og fjorden», ifølge megleren.

Eneboligen ble bygd i 1991.

Therese Johaugs nye bolig i Holmenkollen
Therese Johaugs nye bolig i Holmenkollen (Foto: Javad Parsa)

Selger leilighet 

Johaug kjøpte i 2011 en leilighet i samme strøk, i Olaf Bulls vei, for 3,45 millioner kroner. 

Denne leiligheten ligger nå ute til salg på Finn.no, til en prisantydning på 5,49 millioner kroner.  

Hun eier også en toromsleilighet på Adamstuen i Oslo. 

Med kjøpet i Holmenkollveien flytter Johaug litt nærmere treningskamerat Marit Bjørgen, som bor i Thorleifs Haugs vei i Holmenkollen.

Formuesvekst

Therese Johaug venter i disse dager på den endelig dommen i dopingsaken mot henne, som avgis i Idrettens voldgiftsrett, Cas. Nylig ble det kjent at Cas har bedt om utsettelse for dommen, som tidligst vil bli avsagt 18. august.

Johaugs ligningsformue vokste til snaut 37 millioner kroner etter suksessesongen i 2015/2016. Siden dopingsaken mot henne ble kjent i fjor, har ikke Johaug deltatt i konkurranser.

Johaug eier aksjeselskapet Setra as, som i 2016 hadde 2,2 millioner kroner i salgsinntekter, og dro inn 3,5 millioner kroner i finansinntekter. 

Det ga et resultat før skatt på 4,9 millioner kroner.

Active Brands

Johaug er en av flere profilerte idrettsutøvere som eier aksjer i selskapet Active Brands, som blant annet selger kleskolleksjonen «Johaug». Også Kari Traa, Bjørn Dæhlie, Hans Engelsen Eide og Aksel Lund Svindal

Active Brands ble tidligere i år kjøpt opp av amerikanske FSN Capital, i en transaksjon som skal ha vært på én milliard kroner. 

Johaug takket da Active Brands for støtten gjennom den vanskelig tiden, og reinvesterte, i likhet med Traa og Dæhlie, i selskapet. Gevinsten hun fikk fra salget, er ikke kjent.

– Jeg setter stor pris på at FSN nå ønsker å bygge videre på dette og gleder meg veldig til veien videre, sa hun til DN da.

I tillegg til direkte eierskap i Active Brands, eier også Johaug 49 prosent av selskapet Lillesetra as, som i 2016 tok over rettighetene til «kommersielle utnyttelse av varemerket Therese Johaug». 

Marit Bjørgens hus i  Thorleif Haugs vei i Holmenkollen.
Marit Bjørgens hus i  Thorleif Haugs vei i Holmenkollen. (Foto: Javad Parsa)
Therese Johaug selger nå sin leilighet i Olaf Bulls vei 3a i Oslo.
Therese Johaug selger nå sin leilighet i Olaf Bulls vei 3a i Oslo. (Foto: Javad Parsa)
Therese Johaug eier også en leilighet på Adamstuen i Oslo.
Therese Johaug eier også en leilighet på Adamstuen i Oslo. (Foto: Javad Parsa)

De resterende aksjene eies av Active Brands. Lillesetra as hadde i 2016 en omsetning på to millioner kroner og et resultat før skatt på det samme.(Vilkår)

En uke til Norseman: Her er favorittene
Norseman er kjent som ett av verdens hardeste triatlon. Deltakerne skal gjennom 3,8 km svømming i Eidfjord, 18 mil på sykkel over Hardangervidda og et maraton, 42 km, til mål på Gaustatoppen.
01:60
Publisert: